MULTISEF 250 mg IM enj.toz içeren 1 flakon Endikasyonları

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Multisef endikasyonları, Multisef tedavisi, Multisef ne işe yarar, Multisef neye yarar, Multisef ne için kullanılır, Multisef nedir, Multisef faydaları, Multisef ne ilacı, Multisef ne zaman kullanılır, Multisef kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

MULTİSEF, belirli mikroorganizmaların duyarlı suşlannın sebep olduğu aşağıdaki enfeksiyonlann tedavisinde endikedir:

1) Alt solunum yolu enfeksiyonlan: Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae (ampisiline dirençli suşlar dahil), Klebsiella spp., Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar), Streptococcus pyogenes ve Escherichia coli kökenlerinin etken olduğu pnömoni dahil olmak üzere.

2) Üst solunum yolu enfeksiyonlan: Streptococcus pneumoniae, Moraxella catarrhalis ve Haemophilus influenzae kaynaklı otitis media, Staphylococcus aureus kaynaklı sinüzit.

3) Üriner sistem enfeksiyonları: Escherichia coli ve Klebsiella spp.

4) Deri ve yumuşak doku enfeksiyonlan: metisiline duyarlı Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar), Streptococcus pyogenes, Escherichia coli, Klebsiella spp. ve Enterobacter spp.

5) Septisemi: İntramüsküler uygulamalar hariç (sadece IV olarak kullanıldığında).

Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar), Streptococcus pneumoniae, Escherichia coli, Haemophilus influenzae (ampisiline dirençli suşlar dahil) ve Klebsiella spp.

6) Menenjit: İntramüsküler uygulamalar hariç (sadece IV olarak kullanıldığında). Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae (ampisiline dirençli suşlar dahil), Neisseria meningitidis ve metisiline duyarlı Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve penisilinaz üretmeyen suşlar).

7) Gonore: Kadınlarda ve erkeklerde Neisseria gonorrhoeae*mn yol açtığı komplikasyon yapmamış ve dissemine gonokok enfeksiyonlan.

8) Kemik ve eklem enfeksiyonlan: Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar).

Profilaksi: MULTİSEF’in operasyon öncesi profılaktik kullanımı, temiz-kontamine veya potansiyel kontamine olarak sınıflandınlan, cerrahi prosedür uygulanmış hastalarda (öm. vajinal histerektomi) patojenik duyarlı bakterilerin büyümesini önleyerek bazı operasyon sonrası enfeksiyonların insidansını azaltır. Cerrahi prosedürlerde antibiyotiklerin etkin profilaktik kullanımı, ilacın zamanlamasına bağlıdır. Cerrahi prosedür boyunca yara dokusunda etkin bir konsantrasyon elde etmek için, MULTİSEF ameliyattan 1 ila 1,5 saat önce uygulanmalıdır. Cerrahi prosedürün daha uzun sürmesi bekleniyorsa, prosedür sırasında doz tekrarlanabilir.