MUKOTIK 150 ml şurup Nedir

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mukotik nedir, Mukotik ne için kullanılır, Mukotik ne ilacı, Mukotik neye yarar, Mukotik ne işe yarar, Mukotik neye iyi gelir, Mukotik kullananlar, Mukotik kullanımı, Mukotik uygulama, Mukotik etkileri, Mukotik faydaları bilgilerini içerir.

2.MUKOTIK nedir ve ne için kullanılır?

MUKOTİK, her bir ölçekte (5 mİ) 250 mg karbosistein içeren bir şuruptur. 100 mİ şurup içeren amber renkli cam şişelerde piyasaya sunulmuştur.

-Bronş salgısının (balgamın) aşın yoğunlaştığı solunum yollan hastalıklarında,

-Atılması gereken yoğun kıvamlı balgam oluşumuna neden olunabilen cerrahi müdahalelerde, -Özellikle çocuklarda görülen lokal ve genel enfeksiyon belirtisi ve bulgusu vermeden, orta kulakta ve sağlam zar arkasında sıvı toplanmasıyla karakterize olan sulu kulak iltihabı (Sekretuar Otitis Media) denilen kulak rahatsızlıklarında,

-Gerektiğinde bronkoskopi (bükülmez bir tüp aracılığıyla doğrudan doğruya soluk borusunu ve büyük bronşları muayene etmeye yarayan teknik), bronşial kataterizasyon (katater (sonda) ile bronşlardan sıvının dışarıya akıtılması) gibi tanı testleri öncesinde, bronşların (soluk borusundan ayrılan akciğerlere giden nefes boruları) temizliğinin sağlanması amacıyla esas tedavilere yardımcı olarak kullanılır.