MUCOLATOR 150 ml şurup hazırlamak için toz Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mucolator uyarılar, Mucolator zararları, Mucolator önlemler, Mucolator riskler, Mucolator yan etkisi, Mucolator alerji, Mucolator alkol, Mucolator hamileler, Mucolator emzirme, Mucolator araç kullanımı, Mucolator fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

• Asetilsistein uygulamasından sonra bronşiyal sekresyonlarda belirgin bir artış olabilir.Bu durumda eğer öksürük refleksi veya Öksürük yeterli değilse hava yolunun açıktutulmasına dikkat edilmelidir. Astımlı veya bronkospazm hikayesi olan hastalardadikkatli kullanılmalıdır.

• Kullanıma hazırlanırken, özellikle atopik kişiler ve astımlı hastalar tarafındanMUCOLATOR’ün inhale edilmemesine dikkat edilmelidir.

• Asetilsistein kullanımıyla bağlantılı olarak Stevens-Johnson sendromu ve Lyell’ssendromu gibi şiddetli cilt reaksiyonlarının oluşumu nadiren bildirilmiştir. Eğerkütanöz ya da mukozal değişiklikler ortaya çıkarsa zaman kaybetmeden bununasetilsistein ile ilgisi araştırılmalı ve gerektiğinde MUCOLATOR kullanımısonlandırılmalıdır.

• Seyrek olarak gastrointestinal sistemde irritasyona yol açabilir (bkz bölüm 4.8.) Bunedenle ülserli hastalarda dikkatli olunmalıdır.

• Kusmaya yol açabileceğinden ya da parasetamolün aşırı dozda alınmasına bağlıgelişen kusmayı şiddetlendirebileceğinden, gastrointestinal sistem kanama riskiolanlarda (peptik ülser ya da özofagus varisi olan hastalarda) tedavi uygulanıpuygulamamaya, oluşturabileceği kanama riski ile parasetamole bağlı hepatotoksisiteriski karşılaştırılarak karar verilmelidir.

• Ağır karaciğer yetmezliği ve sirozu olan hastalarda (Child-Pugh Klas C) asetilsisteineliminasyonu yavaşlayarak kan konsantrasyonu yükselebilir ve yan etkileri artabilir.

• Kronik karbamazepin tedavisi gören epileplik hastalarda asetilsistein tonik-klonikkonvülsiyonlara neden olabilir.

MUCOLATOR sorbitol içermektedir bu nedenle nadir kalıtımsal fruktoz intolerans problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

MUCOLATOR her Ölçekte (5 mL) yaklaşık 43,41 mg sodyum içerir. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

İçerdiği benzoatlar nedeniyle alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir.

MUCOLATOR daha fazla nitrojenli maddenin sağlanmasından kaçınmak amacıyla böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda dikkatli uygulanmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MUCOLATOR’ün araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bilinen olumsuz bir etkisi yoktur.