MUCOLATOR 150 ml şurup hazırlamak için toz Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mucolator gebelik kategorisi B'dir. Mucolator hamilelik kategorisi, Mucolator gebelik kategorisi, Mucolator emzirme, Mucolator anne sütüne geçer mi, Mucolator laktasyon, Mucolator hamilelerde kullanımı, Mucolator ve bebek, Mucolator kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

MUCOLATOR’ün çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar veya doğum kontrolü (kontrasepsiyon) üzerinde etkisi olduğunu gösteren çalışma bulunmamaktadır. Hayvanlarüzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunmadığım göstermiştir (Bkz. Bölüm5.3). Asetilsisteinin kullanımı sırasında hamile kalan kadınlarla ilgili veri bulunmamaktadır.Asetilsisteinin doğum kontrol hapları ile etkileşimi bildirilmemiştir.

Gebelik dönemi

Hayvanlarda yapılan çalışmalar, gebelik, embriyonal/ fetal gelişme, doğum veya doğum sonrası gelişme üzerinde doğrudan veya dolaylı olarak zararlı etkiler olduğunu göstermemiştir(Bkz. Bölüm 5.3). Yine de asetilsisteinin insanlarda gebelik döneminde kullanımıyla ilgiliyeterli veri bulunmadığından gebelik döneminde kullanımına yarar/risk değerlendirmesiyapıldıktan sonra karar verilmelidir. Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Asetilsisteinin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle, hasta için beklenen yararlar bebeğe gelebilecek risklerden daha fazla olmadıkça MUCOLATOR laktasyondakullanılmamalıdır.

Üreme yctcneği/Fcrtilitc

Asetilsisteinin fertiliteyi olumsuz etkilemesi yönünde bir sonuç tespit edilmemiştir (Bkz. Bölüm 5.3.).