MOTILIUM 10 mg 30 tablet Yan Etkileri

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Motilium yan etkileri, Motilium etkileri, Motilium zararları, Motilium belirtileri, Motilium uyarılar, Motilium önlemler, Motilium kilo aldırırmı, Motilium zayıflatırmı, Motilium zehirlenmesi, Motilium cinsellik, Motilium sorunlar, Motilium uykusuzluk, Motilium bağımlılık, Motilium bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi MOTILIUM’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa MOTILIUM' u kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

- Yüz, ağız ve boğazda şişme, nefes darlığı ile birlikte kan basıncında aşırı düşme şeklinde şiddetli alerjik ve anaflaktik reaksiyonlar, anjiyonörotik ödem

- Ajitasyon, sinirlilik hali,

- Konvülsiyon, uyku hali, baş ağrısı

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan sizde mevcut ise, sizin MOTILIUM' a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

- Memelerden zamansız süt gelmesi,

- Ay hali kanamalarının kesilmesi,

- Erkeklerde meme büyümesi,

- Kasların kıvamında değişiklik, istemsiz hareketlerin ortaya çıkması, hareket ve duruş bozuklukları (ekstrapiramidal yan etkiler),

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Aşağıdaki yan etkiler, nadir ya da çok nadir olarak bildirilmiştir (1000 kişide 1'den az kişiyi etkileyen):

- Kanda prolaktin maddesinin artması,

- Mide-bağırsak sistemi bozuklukları (çok nadir görülen geçici bağırsak krampları dahil),

- Ürtiker (kurdeşen),

Bunlar MOTILIUM' un hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

Seyrek olarak yan etkiler görülür, geçici abdominal kramplar bildirilmiştir. Ekstrapiramidal etkiler küçük çocuklarda nadir, erişkinlerde çok enderdir: tedavinin kesilmesinden sonra kendiliğinden ve tamamen normale döner. Hipofiz bezi kan-beyin engelinin dışında yer aldığından, Motilium prolaktin seviyelerinde artışa neden olabilir. Nadiren bu hiperprolaktinemi, galaktore ve jinekomastiye neden olabilir. Kan-beyin engeli olgunlaşmadığında (bebeklerde) ya da hasara uğradığında, nörolojik yan etkiler tamamen göz ardı edilemez. Nadiren döküntü, ürtiker gibi alerjik reaksiyonlar da bildirilmiştir.