MOTILIUM 10 mg 30 tablet Kontrendikasyonları

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Motilium Kontrendikasyonları, Motilium Sakıncaları, Motilium etkileri, Motilium alerji, Motilium kullanım alanları, Motilium zararları, Motilium belirtileri, Motilium kullanım süresi, Motilium kullanım şekli, Motilium etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

MOTILIUM aşağıdaki durumlarda kontrendikedir:

• Domperidon veya yardımcı maddelerden herhangi birisine karşı bilinen aşırı duyarlılık.

• Prolaktin salgılayan hipofiz tümörü (prolaktinoma).

bölümüne bakınız).

Antasit ve antisekretuvar ilaçlar MOTILIUM ile birlikte kullanıldığında, yemeklerden önce değil sonra alınmalıdır; bu ilaçlar MOTILIUM tablet ve süspansiyon ile aynı anda alınmamalıdır.

Kullanım tedbirleri

MOTILIUM tabletler laktoz içermektedir. Nadir kalıtımsal laktoz intoleransı, galaktosemi ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Laktasyon sırasında kullanım:

Önerilen en yüksek doz rejiminde anne sütüne geçen domperidonun toplam miktarının günde 7 ^g’dan az olduğu sanılmaktadır. Bu miktarın yenidoğan için zararlı olup olmadığı bilinmemektedir. Bu nedenle MOTILIUM almakta olan annelerin çocuklarını emzirmesi önerilmemektedir.

Bebeklerde kullanımı:

e bakınız). Yaşamın ilk aylarında metabolik fonksiyonlar ve kan-beyin bariyeri henüz tam gelişmediği için küçük çocuklarda nörolojik yan etki riski daha yüksektir. Bu nedenle, yenidoğanlar, bebekler, yeni yürümeye başlayanlar ve küçük çocuklarda dozun uygun şekilde belirlenmesi ve sıkı takip edilmesi önerilmektedir. Doz aşımı çocuklarda nörolojik yan etkilere neden olabilir, ancak diğer nedenler de göz önüne alınmalıdır.

Karaciğer bozukluğu olan hastalarda kullanımı:

Domperidon büyük oranda karaciğerde metabolize olduğundan, karaciğer bozukluğu olan hastalarda, MOTILIUM kullanırken dikkatli olunmalıdır.

Böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanımı: