MOTILIUM 1 mg 200 ml süspansiyon Dozu

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Motilium dozu, Motilium dozaj, Motilium doz aşımı, Motilium uygulama, Motilium kullanım şekli, Motilium kullanımı, Motilium kullanım süresi, Motilium açmı tokmu, Motilium nedir, Motilium ne için kullanılır, Motilium nasıl kullanılır, Motilium faydaları, Motilium etkileri, Motilium günde kaç kez, Motilium sabah mı akşam mı, Motilium fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ Uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinler ve adolesanlar (12 yaşından büyük, 35 kg veya üzeri)

Günlük maksimum doz 80 ml olacak şekilde, günde üç veya dört kez 10-20 ml (ml’sinde 1mg domperidon içeren oral süspansiyon).

Tedavi süresine semptomların durumuna göre, tedavi eden doktor karar verecektir.
Uygulama şekli

Oral MOTILIUM’ un yemeklerden önce alınması önerilmektedir. Yemeklerden sonra alındığında, ilacın emilimi bir miktar gecikmektedir.

Ölçekli pipetin kullanımı için Bölüm 6.6’ya bakınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği: Böbrek ya da karaciğer yetmezliği durumlarında kullanılmalıdır (Bkz. Bölüm 4.4).

Pediyatrik popülasyon: Günlük maksimum doz 2.4 mg/kg olacak şekilde (günde geçmeyecek şekilde), günde üç veya dört kez 0.25 - 0.5 mg/kg.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar

Doz aşımı genellikle yeni doğmuş bebeklerde ve çocuklarda bildirilmiştir. Doz aşımı semptomları olarak ajitasyon, değişen bilinç, kovülsiyon, dezoryantasyon, somnolans ve ekstrapiramidal reaksiyonlar görülebilir.

Tedavi

Domperidonun spesifik antidotu yoktur, ancak doz aşımı durumunda gastrik lavaj ve aktif kömür uygulaması yararlı olabilir. Hastanın yakın tıbbi gözetim altında tutulması ve destekleyici tedavi önerilmektedir. Antikolinerjikler veya anti-parkinson ilaçlar ekstrapiramidal reaksiyonların kontrol edilmesinde yararlı olabilir.