MONOVIT-C 5 ampül Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Monovit dozu, Monovit dozaj, Monovit doz aşımı, Monovit uygulama, Monovit kullanım şekli, Monovit kullanımı, Monovit kullanım süresi, Monovit açmı tokmu, Monovit nedir, Monovit ne için kullanılır, Monovit nasıl kullanılır, Monovit faydaları, Monovit etkileri, Monovit günde kaç kez, Monovit sabah mı akşam mı, Monovit fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinlerde askorbik asit eksikliğinde günde 1 ya da 2 kez 100-250 mg olarak önerilmektedir. Şiddetli durumlarda 1-2 grama kadar dozlar uygulanabilir.

Diğer

İdiyopatik methemoglobinemide, bölünmüş halde günlük 300-600 mg dozlar tavsiye edilmektedir.

Uygulama şekli:

MONOVİT-C, intramüsküler, subkütan ya da intravenöz yoldan verilebilir. İntramüsküler yoldan uygulama tercih edilir. İntravenöz yoldan uygulama yapılırken yavaşinfıizyonla uygulanmalıdır çünkü hızlı intravenöz enjeksiyon geçici olarak sersemliğeneden olabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Tedavi amaçlı uygulamalarda klinik belirtiler devam ettiği sürece doz günde 100 - 300 mg (1-3 mL)’dır. Koruyucu tedavi için günlük doz 30 mg’dır.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılar için özel doz tavsiyesi bulunmamaktadır.

Doz aşımı ve tedavisi

Yüksek dozlar, diyareyi de içeren gastrointestinal bozukluklara yol açabilir. Yüksek dozlar ayrıca, idrarın asİdik olması durumunda hiperoksalüri ve böbrek taşı oluşumunasebep olabilir. Günlük 600 mg veya daha üzerindeki dozların idrar söktürücü etkisi vardır.Doz aşımı halinde tedavi durdurulmalı ve semptomatik tedavi gerçekleştirilmelidir.