MONOKET LONG 50 mg 20 retard kapsül Etkileşimi

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Monoket etkileşimi, Monoket etken madde, Monoket yardımcı maddeler, Monoket alkol, Monoket etkileşim, Monoket kullananlar, Monoket dozu, Monoket kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Beta-blokörler, kalsiyum kanal blokörleri, vazodilatörler, vb. gibi kan basıncını düşürme özelliği taşıyan ilaçlarm ve/veya alkolün eş zamanlı olarak alınması MONOKET LONG’un hipotansif etkisini güçlendirebilir. Bu durum nöroleptikler ve trisiklik antidepresanlarla da meydana gelebilir.

MONOKET LONG’un kan basıncını düşürücü etkisi erektil bozukluklar için kullanılan fosfodiesteraz inhibitörleri (öm. sildenafıl, tadalafil, vardenafil) ile birlikte kullanılması durumunda artacaktır (Bkz. 4.3 ve 4.4). Bu durum hayatı tehdit edici boyutta kardiyovasküler komplikasyonlara yol açabilir. Bu nedenle MONOKET LONG tedavisi alan hastalar fosfodiesteraz inhibitörleri (öm. sildenafıl, tadalafil, vardenafil) kullanmamalıdır.

Raporlar, MONOKET LONG’un beraberinde dihidroergotamin uygulamasının, dihidroergotaminin kandaki seviyelerini ve hipertansif etkisini artırabileceğini öne sürmektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :

Pediyatrik popülasyon: