MONOKET 40 mg 20 tablet {Melusin} Yan Etkileri

Melusin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Monoket yan etkileri, Monoket etkileri, Monoket zararları, Monoket belirtileri, Monoket uyarılar, Monoket önlemler, Monoket kilo aldırırmı, Monoket zayıflatırmı, Monoket zehirlenmesi, Monoket cinsellik, Monoket sorunlar, Monoket uykusuzluk, Monoket bağımlılık, Monoket bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi MONOKET’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Çok yaygın (> 1/10); yaygın (> 1/100 - < 1/10); yaygın olmayan (> 1/1.000 - < 1/100), seyrek (> 1/10.000 - < 1/1.000), çok seyrek (< 1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Sinir sistemi bozuklukları

Çok yaygın: Baş ağrısı

Yaygın: Baş dönmesi (ayakta iken baş dönmesi dahil), uyku hali

Kalp bozuklukları

Yaygın: Kalp atım hızında artış

Yaygın olmayan: Kalp spazmı (anjina pektoris) şikayetlerinde artış Damar bozuklukları

Yaygın: Ayağa kalkarken kan basıncında düşme (ortostatik hipotansiyon)

Yaygın olmayan: Dolaşımın birden iflas etmesi (kollaps) (kalp atımının yavaşlaması (bradiaritmi) ve bayılma (senkop) ile ilişkili olarak)

Bilinmeyen: Düşük kan basıncı (hipotansiyon)

Sindirim sistemi bozuklukları

Yaygın olmayan: Bulantı, kusma Çok seyrek: Mide yanması

Deri ve deri altı doku bozuklukları

Yaygın olmayan: Aleıjik deri reaksiyonlan (örneğin döküntü), kızarma

Çok seyrek: Aleıji sonucu yüz ve boğazda şişme (anjiyoödem), Stevens Johnson sendromu adı verilen ve ilaç alerjisinin neden olduğu nadir görülen bir hastalık.

Bilinmeyen: Bazı vakalarda kızarıklık ve kabuklanmayla seyreden deri iltihabı

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar Yaygın: Bitkinlik

Organik nitratlar için bulantı, kusma, huzursuzluk, solgunluk ve sık nefes almayı da içeren şiddetli hipotansiyon (tansiyon düşüklüğü) belirtileri bildirilmiştir.

MONOKET ile tedavi sırasında, akciğerde az havalanma nedeniyle kan akışının göreceli yeniden dağılımına bağlı olarak geçici oksijensizlik görülebilir. Koroner arter (kalp kasındaki kılcallar) hastalığı olan hastalarda bu durum kalp kasının az oksijenlenmesine (miyokardiyal hipoksiye) sebep olabilir.

Yan etkilerin raporlanması

Yan etkilerinin büyük çoğunluğu farmakodinamik özelliklerine ve doza bağlıdır. Tedavinin başlangıcında başağrısı görülebilirse de, tedavi sürdürüldüğünde genellikle kaybolur.Bulantı,baş dönmesi, boyun bölgesinde kızarma (flushing) ve halsizlik gibi hipotansiyon belirtilerinin ender olarak görüldüğü bildirilmiştir. Bu belirtiler, tedaviye devam edilmesi durumunda genellikle ortadan kalkar. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.