MONDES 5/10 mg 30 film kaplı tablet Etkileşimi

Pharmactive Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mondes etkileşimi, Mondes etken madde, Mondes yardımcı maddeler, Mondes alkol, Mondes etkileşim, Mondes kullananlar, Mondes dozu, Mondes kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Desloratadin ile bağlantılı etkileşimler

Birlikte kullanımları sırasında dikkat edilmesi gerekenler

Yapılan çok dozlu etkileşim çalışmalarında ketokonazol, eritromisin, azitromisin, fluoksetin ve simetidin, desloratadinin plazma konsantrasyonlarında önemli bir değişikliğe sebepolmamıştır. Gıda ve greyfurt suyunun desloratadinin dispozisyonu üzerinde hiçbir etkisibulunmamaktadır. Desloratadin, alkol ile birlikte alındığında alkolün performans bozucuetkilerini artırmamıştır.

Montelukast ile bağlantılı etkileşimler

Birlikte kullanımları sırasında dikkat edilmesi gerekenler

Montelukast astımın profılaktik ve kronik tedavisinde rutin olarak kullanılan diğer tedaviler ile birlikte uygulanabilir. İlaç etkileşim çalışmalarında montelukastın önerilen klinikdozunun aşağıdaki ilaçların farmakokinetiği üzerinde klinik açıdan önemli bir etkisisaptanmamıştır:Teofılin, prednizon, prednizolon, oral kontraseptifler (etinil

östradiyol/noretindron 35/1), terfenadin, digoksin ve varfarin.

Fenofıbrat ile birlikte kullanıldığında montelukast plazma konsantrasyon zaman eğrisi altında kalan alan (EAA) yaklaşık %40 oranında azalmıştır. Montelukast CYP 3A4 ilemetabolize olduğundan fenitoin, fenobarbital, rifampisin gibi CYP 3A4 indükleyicisi ilaçlarile beraber verildiğinde plazma değeri azalır.

İn vitro çalışmalar montelukastın bir CYP 2C8 inhibitörü olduğunu göstermiştir. Montelukast başlıca CYP 2C8 ile metabolize edilen ilaçların metabolizmasını inhibeedebilir (örneğin; paklitaksel, rosiglitazon, repaglinid). Bununla birlikte in vivo etkileşmeçalışmaları gerçekleştirilmemiştir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler mevcut değildir.

Pediyatrik popülasyon

Pediyatrik popülasyona ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması tespit edilmemiştir.