MOMETIX AQ %0.05 nazal sprey 18 gr Dozu

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mometix dozu, Mometix dozaj, Mometix doz aşımı, Mometix uygulama, Mometix kullanım şekli, Mometix kullanımı, Mometix kullanım süresi, Mometix açmı tokmu, Mometix nedir, Mometix ne için kullanılır, Mometix nasıl kullanılır, Mometix faydaları, Mometix etkileri, Mometix günde kaç kez, Mometix sabah mı akşam mı, Mometix fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Mevsimsel alerjik rinit ya da yıl boyu süren rinit tedavisi:

Erişkinler (yaşlı hastalar dahil) ve adolesanlarda; profilaksi ve tedavi için genellikle önerilen günlük doz her burun deliğine günde bir kez iki püskürtme (50 mikrogram/1 püskürtme) olmak üzere toplam 200 mikrogramdır. Semptomların

kontrol altına alınmasından sonra idame dozu her burun deliğine bir püskürtme olmak üzere günde toplam 100 mikrograma düşürülebilir.

Semptomlar yeterinde kontrol altına alınmamışsa, günlük maksimum doz her burun deliğine dört püskürtme olmak üzere toplam 400 mcg’a çıkarılabilir. Semptomların kontrol altına alınmasından sonra dozun düşürülmesi önerilir.

Klinik olarak anlamlı etki ilk dozdan 12 saat kadar kısa bir süre sonra başlar.

2-11 yaş arasındaki çocuklarda; önerilen günlük mutad doz her burun deliğine günde bir püskürtme (50 mikrogram) olmak üzere toplam 100 mikrogramdır.

Nazal polipozis tedavisi:

Erişkinler (yaşlı hastalar dahil) ve 18 yaşında veya daha büyük adolesanlarda; önerilen günlük doz her burun deliğine günde iki kez iki püskürtme (50 mikrogram/1 püskürtme) olmak üzere 400 mikrogramdır.

Semptomlar yeterinde kontrol altına alınmışsa, doz, günde bir kez her burun deliğine iki püskürtme (50 mikrogram/1 püskürtme) olmak üzere toplam 200 mikrograma düşürülebilir.

Uygulama şekli:

1. Şişeyi yavaşça çalkalayınız ve kapağını çıkarınız

2. MOMETİX AQ’nun ilk kullanımda düzgün bir şekilde püskürdüğü görülünceye kadar yaklaşık 10 kez boşa sıkarak kullanıma hazırlayınız

3. Burnunuzu yavaşça temizleyiniz

4. Burun deliğinin birini kapatarak sprey pompasının ucunu diğer burun deliğinize yerleştiriniz.

5. Başınızı hafifçe öne eğerken şişeyi dik tutunuz.

6. Burnunuzdan yavaşça nefes almaya başlayınız ve nefesinizi içeri çekerken parmaklarınızla BİR kere bastırarak burnunuza püskürtünüz.

7. Nefesinizi ağzınızdan veriniz. 4üncü basamaktaki işlemi aynı burun deliğine bir kez daha tekrarlayınız.

8. Şişeyi burun deliğinden uzaklaştınız ve nefesinizi ağzınızdan veriniz.

9. Diğer burun deliği için 4’ten 7. basamağa kadar olan

işlemleri tekrarlayınız. Spreyi kullandıktan sonra temiz bir mendil veya kağıt

mendil ile ağzını siliniz ve kapağını kapatınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

• Böbrek/Karaciğer yetmezliği: MOMETİX AQ’nun böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda güvenliliği ve etkinliği incelenmemiştir.

• Pediyatrik popülasyon: 2 yaşın altındaki hastalarda etkinliği ve güvenliliği kanıtlanmadığı için kullanılmamalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

MOMETİX AQ’nun sistemik biyoyararlanımı ihmal edilecek kadar düşük olduğundan (<%0.1) aşırı doz alımı hastanın gözlenmesi ve sonra reçete edilen uygun dozun başlatılmasından başka bir önlemi gerektirmez. Kortikosteroidlerin aşırı dozda inhale edilmesi veya yutulması HPA aksı fonksiyonlarının supresyonuna yol açabilir.