MOMENTUM %0.1 losyon Nedir

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Momentum nedir, Momentum ne için kullanılır, Momentum ne ilacı, Momentum neye yarar, Momentum ne işe yarar, Momentum neye iyi gelir, Momentum kullananlar, Momentum kullanımı, Momentum uygulama, Momentum etkileri, Momentum faydaları bilgilerini içerir.

2.MOMENTUM nedir ve ne için kullanılır?

MOMENTUM, şeffaf ve viskoz likit özelliklerinde olup 30 mİ losyon içeren plastik şişede bulunmaktadır.

MOMENTUM, deriye damlatılarak kullanılmak üzere hazırlanmış, kortizon-tipi bir hormon ilacıdır. Güçlü kortikosteroidler sınıfında yer alır.

Bu ilaçlar belirli cilt problemlerinden kaynaklanan kızarıklık ve kaşıntıyı azaltmak amacıyla cildin yüzeyine uygulanır.

MOMENTUM; psoriasis (sedef hastalığı), atopik dermatit, tahriş edici maddelere bağlı ve/veya alerjik dermatit gibi mometazon furoata yanıt veren bazı iltihaplı deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır. MOMENTUM; mometazon furoata yanıt veren bazı iltihaplı deri hastalıklarının tedavisinde kaşıntı ve iltihap belirtilerini ortadan kaldırmak için kullanılır.

Psoriasis dirseklerde, dizlerde, saçlı kafa derisinde ve vücudun diğer bölgelerinde kaşıntılı, pullanan, pembe lekelerin görüldüğü bir cilt hastalığıdır. Dermatit cildin dış kaynaklı ajanlara (örn., deterjanlar) karşı reaksiyon göstermesiyle ortaya çıkan ve deride kızarıklık ve kaşıntıya yol açan bir hastalıktır.