MOLCEF PLUS 400/125 mg 10 film kaplı tablet Etkileşimi

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Molcef Plus etkileşimi, Molcef Plus etken madde, Molcef Plus yardımcı maddeler, Molcef Plus alkol, Molcef Plus etkileşim, Molcef Plus kullananlar, Molcef Plus dozu, Molcef Plus kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Birlikte kullanım:

Potansiyel nefrotoksik maddeler (aminoglikozit antibiyotikler, kolistin, polimiksin, viomisin gibi) ve güçlü etkili diüretikler (etakrinik asit, furosemid gibi) böbrek fonksiyon bozukluklarında artışa yol açar.

Bir kalsiyum kanal blokörü olan nifedipin, sefiksimin biyoyararlılığını % 70 oranına kadar arttırabilir.

Sefiksim oral kontraseptiflerin etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle hormonal olmayan ek bir kontraseptif yöntem uygulanması tavsiye edilir.

Sefiksim ve kumarin antikoagülanların birlikte kullanımında, izole vakalarda kanama ile beraber ya da kanama olmaksızın protrombin zamanında uzama bildirilmiştir. Bu gibi vakalarda pıhtılaşma parametreleri izlenmelidir.

Probenesid diğer beta laktam antibiyotiklere etki ettiği gibi, MOLCEF PLUS’ın de renal atılımını inhibe ederek EAA’sını ve doruk plazma seviyelerini arttırır ve görünen eliminasyon yarı ömrünü uzatır.

Eğer probenesidin MOLCEF PLUS kullanımı sırasında alınması gerekiyorsa, MOLCEF PLUS alımından en az 2 saat önce veya sonra alınmalıdır.

Diğer etkileşimler: