MITOXANTRONE-KOCAK 20 mg/10 ml IV infüzyon için solüsyon içeren flakon Saklanması

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mitoxantrone saklanması, Mitoxantrone muhafazası, Mitoxantrone soğuk, Mitoxantrone nem, Mitoxantrone karanlık, Mitoxantrone ambalaj, Mitoxantrone çocuklardan saklanması, Mitoxantrone son kullanma tarihi, Mitoxantrone firması, Mitoxantrone kullanma talimatı, Mitoxantrone üretici firma bilgilerini içerir.

5.MITOXANTRONE-KOCAK'in saklanması

  • MITOXANTRONE - KOÇAK uygulaması sadece onkoloji alanında uzman hekimlerin gözetiminde yapılmalıdır.
  • Hazırlanması ve kullanılması sırasında, sitotoksik preparatlar için uygulanan güvenlik önlemlerine uyulmalıdır.
  • Flakon açıldıktan sonraki raf ömrü:
  • MITOXANTRONE - KOÇAK istendiğinde bir bölümü daha sonra kullanılacak şekilde uygulanabilir. Uygulanacak bölümün enjektöre çekilmesi kontrollü ve valide aseptik koşullarda gerçekleştirilmelidir. Bu koşullarda kullanıma hazırlanmış çözeltinin +25 °C’de kimyasal ve fiziksel olarak 7 gün süreyle stabil kaldığı kanıtlanmıştır.

    Mikrobiyolojik açıdan, açılması sırasında mikrobiyal kontaminasyon riski tümüyle ortadan kaldırılmadığı sürece ürünün hemen kullanılması önerilir. Flakonlar açıldıktan sonra hemen kullanılması, uygulamayı yapanın sorumluluğundadır ve +25 °C’de 7 günden uzun süre

    saklanmamalıdır. Aseptik koşullarda hazırlanmadıysa 25 °C altındaki oda sıcaklığında en fazla 24 saat saklanabilir.

  • Flakon içeriği seyreltilerek kullanıma hazırlandıktan somaki raf ömrü:
  • MITOXANTRONE - KOÇAK, uygulamadan önce seyreltilecek ve bu çözelti bir süre saklanacaksa işlem kontrollü ve valide aseptik koşullarda gerçekleştirilmelidir. Bu koşullarda kullanıma hazırlanmış çözelti buzdolabında kimyasal ve fiziksel olarak 14 gün süreyle stabil kaldığı kanıtlanmıştır. Bu süre içinde kullanılmayan çözelti atılmalıdır. Mikrobiyolojik açıdan, açılması sırasında mikrobiyal kontaminasyon riski tümüyle ortadan kaldırılmadığı sürece seyreltilmiş ürünün hemen kullanılması önerilir. Seyreltilmiş ürünlerin, seyreltildikten soma hemen kullanılması, uygulamayı yapanın sorumluluğundadır ve buzdolabında 14 günden uzun süre saklanmamalıdır.

  • Hem tıbbi ürünün artanı hem de seyreltilmek için ya da infüzyon için hazırlanmış çözeltinin tamamı hastanenin sitotoksik maddelere uygulanan standart prosedürlerine göre ve zararlı atıkların imha edilmesi için yürürlükte olan yasal gereklere uygun olarak ortadan kaldırılmalıdır.
  • Hazırlama, uygulama ve kontamine materyalin atılması sırasında ve ayrıca malzemenin (Tıbbi malzeme) dekontaminasyonu esnasında devamlı olarak koruyucu eldiven ve maske kullanılmalıdır.
  • Mitoksantron içeren çözelti ile temas eden malzeme, 13 kısım su içerisinde 5.5 kısım kalsiyum hipoklorit içeren süspansiyon ile temizlenebilir.

    Malzemeler daha sonra bol su ile çalkalanmalıdır. İçleri hipoklorit ile detoksifiye edilen malzeme eğer mitoksantron çözeltisi kabı olarak tekrar kullanılacaksa mutlaka önce dilüe asetik asit, sonra da su ile çalkalanmalıdır.

  • Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.