MITOXANTRONE BAXTER 20 mg/10 ml 1 flakon Nedir

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mitoxantrone nedir, Mitoxantrone ne için kullanılır, Mitoxantrone ne ilacı, Mitoxantrone neye yarar, Mitoxantrone ne işe yarar, Mitoxantrone neye iyi gelir, Mitoxantrone kullananlar, Mitoxantrone kullanımı, Mitoxantrone uygulama, Mitoxantrone etkileri, Mitoxantrone faydaları bilgilerini içerir.

2.MITOXANTRONE BAXTER nedir ve ne için kullanılır?

• MITOXANTRONE BAXTER, doğrudan ya da seyreltildikten sonra kullanılmak üzere 10 mililitrelik küçük şişelerde (Flakon) sunulan bir ilaçtır. Renksiz cam flakonlarda koyu mavi renkli çözelti şeklindedir.

MITOXANTRONE BAXTER sitotoksik (Hücre öldürücü) bir ilaçtır. Etkisini kanser hücrelerini öldürerek gösterir. Bu etki “kemoterapi” olarak da adlandırılır.

• MITOXANTRONE BAXTER aralarında meme kanseri, karaciğer kanseri ve löseminin (kan kanseri) bulunduğu bir dizi değişik kanser durumunda kullanılır.

MITOXANTRONE BAXTER beyni ve omuriliği tutan bir özbağışıklık hastalığı olan multipl skleroz (MS) hastalığının bazı tiplerinin (sekonder progressif multipl skleroz veya nükseden-şiddeti azalan multipl skleroz) tedavisinde de kullanılır.