MIMPARA 30 mg 28 film kaplı tablet {E.İ.P} Nedir

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mimpara nedir, Mimpara ne için kullanılır, Mimpara ne ilacı, Mimpara neye yarar, Mimpara ne işe yarar, Mimpara neye iyi gelir, Mimpara kullananlar, Mimpara kullanımı, Mimpara uygulama, Mimpara etkileri, Mimpara faydaları bilgilerini içerir.

2.MIMPARA nedir ve ne için kullanılır?

MİMPARA, kalsimimetik ajanlar olarak bilinen bir tür tıbbi üründür ve paratiroid bezler olarak ifade edilen organların yol açtığı sorunlara bağlı hastalıkların tedavisinde işe yarar. Paratiroidler, paratiroid hormonu (PTH) üreten boyunda tiroid bez yanında bulunan 4 adet küçük bezdir.

Böbrek hastalığı sekonder hiperparatiroidizm olarak adlandırılan bir duruma yol açabilir. Normalde PTH kemik, kalp, kas, sinirler ve kan damarlarının iyi çalışması için kanınızda yeterli kalsiyum ve fosfor olmasını sağlar. Böbrekleriniz düzgün çalıştığında, PTH uygun miktarda kalsiyum ve fosforun kemiklerinize gelmesi ve gitmesini sağlayarak kalsiyum ve fosfor değerlerinizi normal düzeylerde korur. Böbrekleriniz düzgün çalışmadığında, vücudunuzdaki kalsiyum fosfor dengesi bozulur, paratiroid bezleriniz gereğinden fazla PTH salar. Bu durum, kemik hastalığına yol açabilir ve aynı zamanda kalbiniz ve kan damarlarınızla ilgili sorunlar için bir risk faktörü olabilir. MİMPARA vücudunuzda paratiroid hormon, kalsiyum ve fosfat düzeylerinin kontrol edilmesine yardım eder.

MİMPARA diyaliz alan böbrek hastalarındaki sekonder hiperparatiroidizm tedavisinde kullanılır.

MİMPARA aynı zamanda paratiroid kanserli hastalarda hiperkalsemiyi (kanda yüksek kalsiyum düzeyleri) düşürmek için de kullanılır.

MİMPARA'nın görünümü ve kutunun içeriği

MİMPARA açık yeşil film kaplı bir tablettir. Tabletler oval şekillidir ve bir yüzlerinde "30", "60" veya "90", diğer yüzlerinde ise "AMG" yazısı basılıdır.

MİMPARA 30 mg, 60 mg veya 90 mg film kaplı tablet içeren blisterlerde bulunmaktadır. Blister paketleri bir kutu içinde 28 tablet içerir.