MIKONAFIN %1 15 gr krem { 8698778352616 } Dozu

Umut Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mikonafin dozu, Mikonafin dozaj, Mikonafin doz aşımı, Mikonafin uygulama, Mikonafin kullanım şekli, Mikonafin kullanımı, Mikonafin kullanım süresi, Mikonafin açmı tokmu, Mikonafin nedir, Mikonafin ne için kullanılır, Mikonafin nasıl kullanılır, Mikonafin faydaları, Mikonafin etkileri, Mikonafin günde kaç kez, Mikonafin sabah mı akşam mı, Mikonafin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde yetişkinler ve adolesanlar (16 yaşından büyük) için;

MİKONAFİN krem, endikasyona bağlı olarak, günde bir veya iki kez uygulanabilir. İlgili bölgeyi MİKONAFİN krem uygulamasından önce temizleyin ve kurulayın. Kremi ilgili deribölgesine ve çevresine ince bir tabaka halinde uygulayın ve hafifçe oğuşturun. intertriginözenfeksiyonlarda (meme altı, interdijital, intergluteal, inguinal) uygulama yapılan bölgeninüzeri, özellikle geceleri, gazlı bezle örtülebilir.

Yaklaşık tedavi süreleri:

Tinea korporis, kruris : 1 hafta, günde bir kez Tinea pedis : 1 hafta, günde bir kezKutanöz kandidiasis : 1 hafta, günde bir veya iki kezPityriasis versicolor: 2 hafta, günde bir veya iki kez

Uygulama sıklığı ve süresi:

Klinik semptomların gerilemesi birkaç gün içinde olur. Düzensiz kullanım veya tedavinin erken kesilmesi hastalığın yineleme riskini artırır. İki hafta sonrasında iyileşme bulgulanyoksa teşhis bir kez daha gözden geçirilmelidir.

Uygulama şekli:

Topikal uygulama içindir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek /Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlanması ile ilgili veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda kullanımının güvenilirliği kesin olarak kanıtlanmamıştır.

MİKONAFİN kremin 16 yaşın altındaki çocuklarda kullanımına ilişkin sınırlı deneyim olduğundan bu yaş grubunda kullanılması önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda (65 yaş ve üzerindeki) değişik dozaj gerekliliğine ve gençlerde görülebilen yan etkilerden başka yan etkilerin ortaya çıktığına dair bir bulgu söz konusu değildir.

Doz aşımı ve tedavisi

Topikal uygulanan terbinafin kremin düşük sistemik absorbsiyonundan kaynaklanan doz asımı olasılığı son derece düşüktür. Bununla birlikte 300 mg terbinafin hidroklorür ihtivaeden 30 gram içeren bir tüp MİKONAFİN kremin kazaen ağız yolundan alınması, birMİKONAFİN 250 mg tablet (yetiksin oral doz birimi) kullanılmasıyla benzer kabul edilebilir.

MİKONAFİN krem daha yüksek bir miktarda ağız yoluyla alındığı takdirde, MİKONAFİN tablet’in doz asımında görülen benzer yan etkilerin oluşması beklenir. Bu yan etkiler, basağrısı, bulantı, epigastrik ağrı ve sersemlik hissidir.

İlacın eliminasyonu esasına dayanan önerilen doz asımı tedavisi, başlıca aktif kömür verilmesi ve eğer gerekirse semptomatik destekleyici tedavi uygulamasıdır.