MIACALCIC 200 IU 28 doz nasal sprey Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Miacalcic nedir, Miacalcic ne için kullanılır, Miacalcic ne ilacı, Miacalcic neye yarar, Miacalcic ne işe yarar, Miacalcic neye iyi gelir, Miacalcic kullananlar, Miacalcic kullanımı, Miacalcic uygulama, Miacalcic etkileri, Miacalcic faydaları bilgilerini içerir.

2.MIACALCIC nedir ve ne için kullanılır?

İlacınızın adı MİACALCİC nazal spreydir. Nazal sprey çözeltisi her sıkımda 200 IU uygulayan ve en az 14 doz içeren ölçme pompası takılı, lveya 2 adet renksiz camdan sprey şişeleri içeren ambalajlar halinde takdim edilmektedir.

Bir Uluslararası Birim (= IU), yaklaşık 0.2 mikrogram sentetik salmon kalsitoninine karşılık gelir.

Her şişe etkin madde olarak 200 IU sentetik salmon kalsitonini içerir.

MİACALCİC'in etkin maddesi, kalsitoninler olarak bilinen bir ürün grubuna dahildir. Kalsitonin, hem hayvan, hem de insan vücudunda doğal olarak bulunan bir hormondur.

Kalsitonin, kandaki kalsiyum seviyesini düzenler. Kemik kaybı sürecini tersine çevirmek için kullanılır ve aynı zamanda kemik oluşumuna da yardımcı olabileceği düşünülmektedir. Sentetik salmon kalsitonini (MİACALCİC'in etkin maddesi), bu hormonun etkin ve uzun etkili bir formudur.

MİACALCİC nazal sprey, menopoz sonrası dönemdeki kadınlarda kemiklerin inceldiği ve zayıfladığı kemik hastalığının (osteoporoz) tedavisinde kullanılır. Ayrıca, genellikle yaralanma sonrası meydana gelen ağrı ve doku değişiklikleriyle karakterize edilen ve lokal kemik kaybını da içerebilen bölgesel ağrı sendromu (Sudek hastalığı veya Algodistrofi olarak da bilinir) gibi durumlarda da kullanılır.

MİACALCİC'in nasıl etki gösterdiği ya da size neden verildiği konusunda sorularınız varsa lütfen doktorunuzla konuşunuz.