METPAMID oral 1MG 125 ml solüsyon Dozu

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Metpamid dozu, Metpamid dozaj, Metpamid doz aşımı, Metpamid uygulama, Metpamid kullanım şekli, Metpamid kullanımı, Metpamid kullanım süresi, Metpamid açmı tokmu, Metpamid nedir, Metpamid ne için kullanılır, Metpamid nasıl kullanılır, Metpamid faydaları, Metpamid etkileri, Metpamid günde kaç kez, Metpamid sabah mı akşam mı, Metpamid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; Bir defalık ortalama doz, 6 yaşın altındaki çocuklarda 0.1 mg/kg; 6-14 yaş arası çocuklarda 2.5-5 mg (1/2 – 1 ölçek); yetişkinlerde ise 10 mg ( 2 ölçek ) bu dozlar yemeklerden 30 dakika önce verilmek üzere günde 3 – 4 kez tekrarlanabilir.

Doz aşımı ve tedavisi

Aşırı dozların alınması halinde, uyuşukluk, yön tayin edememe, ajitasyon ve ekstrapiramidal reaksiyonlar gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bu belirtiler genellikle 24 saat içinde kaybolur.

Acil durumlarda, antikolinerjik ve antiparkinson ilaçlar ya da antikolinerjik etkileri olan antihistaminik ilaçlarla bu tür belirtiler kontrol altına alınabilir. (Örn: 50 mg IM Difenhidramin HCI).