METILER 0.2MG 3 ampül Uyarılar

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Metiler uyarılar, Metiler zararları, Metiler önlemler, Metiler riskler, Metiler yan etkisi, Metiler alerji, Metiler alkol, Metiler hamileler, Metiler emzirme, Metiler araç kullanımı, Metiler fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

METİLER ani hipertansiyona ve serebrovasküler olaylara neden olma olasılığı nedeniyle rutin olarak intravenöz yolla uygulanmamalıdır. Eğer intravenöz uygulamanın hayat kurtarma bakımından gerekli olduğu düşünülüyorsa, METİLER (metilergonovin maleat) 60 saniyeden daha az olmayan bir zaman aralığı içinde yavaşça verilmeli ve dikkatli kan basıncı monitörizasyonu yapılmalıdır. İntraarteriyel veya periarteriyel enjeksiyondan kesinlikle kaçınılmalıdır.

Sepsis, obliteratif vasküler hastalık, hepatik veya renal yetmezlikte hasta dikkatle takip edilmelidir. Aynı zamanda doğumun ikinci aşamasında da dikkat edilmelidir. Spontan ayrılma için yeterli zaman tanınması ve uygun teknikler uygulanması halinde kalan plasentanın manuel olarak çıkarılmasına nadir olarak gerek duyulur.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma üzerine herhangi bir olumsuz etkisi bildirilmemiştir. Ancak sersemlik hissi ve nöbetlere yol açma olasılığı nedeniyle METİLER kullanımı sırasında araç ve makine kullanılması önerilmez.