METILER 0.2MG 3 ampül Dozu

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Metiler dozu, Metiler dozaj, Metiler doz aşımı, Metiler uygulama, Metiler kullanım şekli, Metiler kullanımı, Metiler kullanım süresi, Metiler açmı tokmu, Metiler nedir, Metiler ne için kullanılır, Metiler nasıl kullanılır, Metiler faydaları, Metiler etkileri, Metiler günde kaç kez, Metiler sabah mı akşam mı, Metiler fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Sadece berrak ve partikül içermeyen ampuller kullanılmalıdır.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Normal yetişkin dozu genelde 1 ml METİLER (0.2 mg metilergonovin)’dir. Gerekirse 2 ila 4 saat ara ile en fazla 5 doza kadar tekrarlanabilir.

Uygulama şekli:

İntramüsküler uygulama:

• Uterus atonisinde, ön-omuzun veya plasentanın gelişinden sonra, lohusalık süresinde ve birden fazla bebeğin doğumu halinde, son bebeğin doğumundan hemen sonra: 1 ml

• Lohusalık rahatsızlığında, löşi retansiyonunda, uterus subinvolüsyonunda günde: 0.25 ila 1 ml

• Sezaryen ameliyatlarda, bebeğin doğumu esnasında uterus çeperinin içine: 0.5 ml İntravenöz Uygulama:

Metilergonovin maleat içeren parenteral preparatlar rutin kullanımda sadece intramusküler (i.m.) yoldan uygulanabilir. METİLER normalde intravenöz yolla uygulanmamalıdır. Çünkü ani hipertansiyon oluşturma ve serebrovasküler olaya neden olma olasılığı vardır. Sadece yaşamı tehdit eden durumlar için, 60 saniyeden daha uzun sürede i.v. yoldan yavaşça verilebilir, bu sırada kan basıncı dikkatle izlenmelidir.

DİKKAT: Belirtilen dozları ve kullanma süresini aşmayınız.

Hipokalsemi nedeniyle METİLER’e yanıt vermeyen hastalarda, (Önceden digitalis almamış olmak koşulu ile) kalsiyum tuzlarının intravenöz uygulanması oksitosik eylemi yineleyebilir. Eğer ergotizm belirtileri ortaya çıkarsa, METİLER uygulaması derhal kesilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer hastalıklarında kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Pediatrik hastalardaki etkililiği ve güvenliliği incelenmemiştir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Akut aşırı doz aliminin başlıca belirtileri şunlardır: bulantı, kusma, karın ağrısı, hassasiyet kaybı, ekstremitelerde karıncalanma, hipertansiyon, ciddi vakalarda hipertansiyonu takip eden hipotansiyon, solunum depresyonu, hipotermi, konvülsiyonlar ve koma.

Metilergonovin maleatın aşırı dozda alımı ile ilgili raporlar sık olmadığından insanlarda ölümcül doz belirlenmemiştir. Oral LD50 (mg/kg olarak) farelerde 187, sıçanlarda 93 ve tavşanlarda 4.5’dur. Yanlışlıkla metilergonovin maleat enjeksiyonu yapılan yeni doğanlarda 0.2 mg’ın önemli derecede aşırı doz olduğu bildirilmiştir. Bununla birlikte tüm vakalarda geri dönüş (iyileşme) olmuştur. Sadece bir vakada solunum sistemi depresyonu, hipotermi, ani vücut hareketleri ile hipertonisite ve bir vakada da tek bir konvülsiyon oluşmuştur.

Ayrıca 1-3 yaş arası pek çok çocuk yanlışlıkla 10 tablete kadar (2 mg) yutmuş, hastalık belirtisi görülmemiştir. Doğum yapmış bir hasta yanlışlıkla bir kerede 4 tablet almıştır, bildirilen semptomlar parestezi ve soğukluk hissidir.

Aşırı doz alınmasının tedavisi semptomatiktir ve aşağıdaki genel prosedürleri içerir.

1. Emesis, gastrik lavaj, purgasyon ve destekleyici diürez ile ilacm uzaklaştırılması.

2. Özellikle konvülsiyon veya koma gelişmesi durumunda yeterli pulmoner ventilasyonunun sağlanması

3. Gerekirse hipotansiyonun vazopresör ilaçlarla düzeltilmesi

4. Konvülsiyonların standart antikonvülzan ajanlarla kontrol altına alınması

5. Gerekli durumlarda periferik vazospazmın ekstremiteleri ısıtarak kontrol altına alınması