METICAM FORT 15 mg 10 tablet Nedir

Münir Şahin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Meticam nedir, Meticam ne için kullanılır, Meticam ne ilacı, Meticam neye yarar, Meticam ne işe yarar, Meticam neye iyi gelir, Meticam kullananlar, Meticam kullanımı, Meticam uygulama, Meticam etkileri, Meticam faydaları bilgilerini içerir.

2.METICAM FORT nedir ve ne için kullanılır?

METİCAM, her bir tablette etkin madde olarak 15 mg meloksikam içeren açık sarı renkli, yuvarlak, çentikli tabletlerdir. Çentiğin amacı tableti eşit dozlara bölebilmektir. Böylece tablet

7,5 mg’lık eşit yarımlara bölünebilir. 10 ve 30 tabletlik blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

Meloksikam, eklem ve kaslardaki iltihap ve ağrıyı azaltmak için kullanılan steroid İçermeyen iltihap giderici ilaçlar (non-steroidal antiinflamatuvar ilaçlar -NSAİİ) grubuna dahildir.

METİCAM,

• Kireçlenme (osteoartrit), eklemlerde ağrı ve şekil bozukluğuna yol açan süreğen bir hastalık olan romatoid artrit ve sırt eklemlerinde sertleşme ile seyreden ağrılı ilerleyici bir romatizmal hastalık olan ankilozan spondilitin belirti ve bulgularının tedavisinde,

• Eklemlerdeki ürik asit birikimine bağlı olarak özellikle ayak ve bacaklardaki eklemlerde ani ağrı nöbetleri şeklinde seyreden akut gut artriti, akut kas iskelet sistemi ağrıları, ameliyet sonrası ağrı ve ağrılı adet görme (dismonere) tedavisinde kullanılır.