METFULL 1000 mg 100 efervesan tablet Yan Etkileri

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Metfull yan etkileri, Metfull etkileri, Metfull zararları, Metfull belirtileri, Metfull uyarılar, Metfull önlemler, Metfull kilo aldırırmı, Metfull zayıflatırmı, Metfull zehirlenmesi, Metfull cinsellik, Metfull sorunlar, Metfull uykusuzluk, Metfull bağımlılık, Metfull bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi METFULL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdaki yan etkiler, METFULL’ü kullanıyorsanız görülebilir ve bu nedenle belirli önlemlere ve tedavilere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bu reaksiyonlar, sistem organ sınıfına ve görülme sıklığına (çok yaygın [> 1/10], yaygın [> 1/100 ila < 1/10], yaygın olmayan [> 1/1,000 ila < 1/100], seyrek [> 1/10,000 ila < 1/1,000], çok seyrek [< 1/10,000] veya sıklığı bilinmeyen) göre verilmektedir.

- Sinir sistemi bozuklukları;

Yaygın: Ağız kuruluğu

- Gastrointestinal bozukluklar: (Gastrointestinal belirtiler arasında bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı ve iştah kaybı yer alır. Bu belirtiler sıklıkla daha yüksek dozlarda ve tedavinin başlangıcında meydana gelmekte ve çoğu vakada kendiliğinden iyileşmektedir.)

Çok yaygın: Kusma, mide bulantısı, diyare, karın ağrısı ve iştahsızlık

- Deri ve deri altı doku hastalıkları:

Çok seyrek: Ürtiker, eritem, prürit

- Metabolizma ve beslenme hastalıkları: (Metformin ile yapılan uzun süreli tedavi, B12 vitamini emiliminde azalmayla ilişkilendirilmiştir; bu durum çok seyrek olarak klinik açıdan B12 vitamini eksikliğiyle sonuçlanabilir (örneğin, megaloblastik anemi)

Çok seyrek: Laktik asidoz, Vitamin B12 eksikliği

- Karaciğer, safra ve safra yolu hastalıkları:

Çok seyrek: Karaciğer fonksiyon bozuklukları, karaciğer iltihabı Pediyatrik Popülasyon:

10-16 yaş arası çocuklarda, bir yıl boyunca yayınlanmış ve satış sonrası veriler ile kontrol edilmiş kliniksel çalışmalara dayanarak, yan etkiler yetişkinlerde görülen yat etkiler ile benzerlik göstermektedir.

Yan etkilerin raporlanması