MAYFEX 120 mg 10 film tablet {8699530090135} Nedir

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mayfex nedir, Mayfex ne için kullanılır, Mayfex ne ilacı, Mayfex neye yarar, Mayfex ne işe yarar, Mayfex neye iyi gelir, Mayfex kullananlar, Mayfex kullanımı, Mayfex uygulama, Mayfex etkileri, Mayfex faydaları bilgilerini içerir.

2.MAYFEX nedir ve ne için kullanılır?

MAYFEX’in etkin maddesi feksofenadin hidroklorür’dür. 1 film tablet içinde 120 mg feksofenadin hidroklorür (112 mg feksofenadin) bulunur. Tabletler, sarı renkli, oblong, film kaplıdırlar. MAYFEX, 10 ve 20 film tabletlik blisterler içeren karton kutu ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

MAYFEX’in 2 dozaj şekli mevcuttur. MAYFEX 180, bir film tablet içinde 180 mg feksofenadin hidroklorür içerir. MAYFEX 120, bir film tablet içinde 120 mg feksofenadin hidroklorür içerir.

MAYFEX, antihistaminik ilaçlar grubundandır. Antihistaminik ilaçlar, saman nezlesi (mevsimsel aleıjik rinit) denen hastalıkla ortaya çıkan aksırık, kaşıntılı burun akıntısı, gözlerde kızarma ve sulanma gibi belirtileri iyileştirirler.

Doktorunuz size veya 12 yaşmdan büyük olan çocuğunuza MAYFEX’i, mevsimsel aleıjik rinit adı verilen hastalığa bağlı olarak gelişen aşağıdaki belirtilerin giderilmesi için reçetelemiş olabilir:

- Burun akıntısı

- Burun, damak ve boğazda kaşıntı

- Gözlerde kızarma ve sulanma