MAXIDEX 0.1 mg 5 ml oft.sol. Yan Etkileri

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Maxidex yan etkileri, Maxidex etkileri, Maxidex zararları, Maxidex belirtileri, Maxidex uyarılar, Maxidex önlemler, Maxidex kilo aldırırmı, Maxidex zayıflatırmı, Maxidex zehirlenmesi, Maxidex cinsellik, Maxidex sorunlar, Maxidex uykusuzluk, Maxidex bağımlılık, Maxidex bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi MAXIDEX’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler çok ciddi olmadığı müddetçe ilacı kullanmaya devam edebilirsiniz. Endişelenirseniz doktor ya da eczacınızla konuşunuz. Doktorunuzla konuşmadan MAXIDEX kullanımını kesmeyiniz.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Göz bozuklukları:

Çok seyrek olarak (her 10.000 kişide bir) göz içi basınç yükselmesi; genelde belirti vermemesine rağmen nadiren ani geliştiğinde görme bulanıklığı, gözde kanlanma ve ağrı, ışıklar etrafında halelenme görme gibi şikayetlerle ortaya çıkabilir.

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz: Göz bozuklukları:

Çok seyrek (her 10.000 kişide en fazla 1 kişiyi etkileyebilir): gözde rahatsızlık, göz bebeğinin büyümesi, gözde iltihaplanma, gözde tahriş, gözlerde anormal hassaslık, göz kapağının aşağı düşmesi.

Bunlar MAXIDEX'in hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

Glokom ve katarakt gibi yan etkiler görülebilir.