MAXDOL SR 600 mg 14 film tablet Dozu

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Maxicaine dozu, Maxicaine dozaj, Maxicaine doz aşımı, Maxicaine uygulama, Maxicaine kullanım şekli, Maxicaine kullanımı, Maxicaine kullanım süresi, Maxicaine açmı tokmu, Maxicaine nedir, Maxicaine ne için kullanılır, Maxicaine nasıl kullanılır, Maxicaine faydaları, Maxicaine etkileri, Maxicaine günde kaç kez, Maxicaine sabah mı akşam mı, Maxicaine fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

MAXDOLs SR 600 mg film tablet için önerilen doz günde 1 tablettir (600 mg). Tedavi hedefleriyle uyumlu olarak etkili olabilen en düşük doz, en kısa süre için kullanılmalıdır.

Başlangıç tedavisine cevap alındıktan sonra doz ve doz aralığı hastanın ihtiyaçlarına göre bireysel olarak ayarlanmalıdır.

Farklı doz titrasyonları gerektiğinde, doktor gözetiminde etodolak’ın diğer formları ile tedaviye devam edilebilir.

Günlük 1.200 mg’dan fazla kullanımının güvenli olup olmadığı kanıtlanmamıştır.

Tolerans veya taşiflaksi geliştiği bildirilmemiştir.

Uygulama şekli:

MAXDOLI‘ SR oral yoldan besinlerle beraber veya besinlerden bağımsız olarak alınabilir. Mideyi rahatsız ediyorsa besinle birlikte alınabilir. Besinle beraber almak mide veya bağırsak sorunları riskini azaltmayabilir (öm; kanama, ülser). Persistant mide rahatsızlığı olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.

MAXDOL* SR tamamen dolu bir bardak su ile birlikte alınmalıdır.

Böbrek ve karaciğer yetmezliği: Bu gruptaki diğer ilaçlarda olduğu gibi böbrek ya da karaciğer yetmezliğine karşı dikkatli kullanılmalıdır. Uzun süreli kullanımlarda böbrek ve karaciğer fonksiyonları düzenli olarak gözden geçirilmelidir.

Geriyatrik popülasyon: Yaşlılarda genellikle başlangıç dozunun değiştirilmesi

gerekmez.

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomları azalan ürinasyon, baş ağnsı, bulantı, kusma, epigastrik ağrı, gastrointestinal kanama, seyrek olarak diyare, dezoryantasyon, eksitasyon, koma, baş dönmesi, sersemlik hali, kulak çınlaması, baygınlık hissi, çok nadiren konvülziyon ve güç nefes alma olabilir. Doz aşımı semptomatik olarak tedavi edilir. Gastrik lavaj, aktif kömür uygulaması ve destekleyici tedaviler yapılabilir.

Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında yakından izlenmelidir.