MACROL 250 mg/5 ml 100 ml SUSP Nedir

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Macrol nedir, Macrol ne için kullanılır, Macrol ne ilacı, Macrol neye yarar, Macrol ne işe yarar, Macrol neye iyi gelir, Macrol kullananlar, Macrol kullanımı, Macrol uygulama, Macrol etkileri, Macrol faydaları bilgilerini içerir.

2.MACROL nedir ve ne için kullanılır?

- MACROL, su ile hazırlandığında, etkin madde olarak 5 mPde 250 mg klaritromisin içerir.

- Macrol 250 mg/5 ml, 50 ve 100 ml Oral Süspansiyon: Sulandınldığında 50 ve 100 ml oral süspansiyon verebilen granülleri içeren amber renkli şişelerde, vücut ağırlığına ve hacme göre ölçülendirilmiş pipet ve sulandırma için 26 ve 52 ml saf su içeren plastik ampul ile birlikte karton kutu içerisinde satışa sunulmuştur.

- MACROL (klaritromisin), makrolid adı verilen bir gruba ait yarı-sentetik bir antibiyotiktir. Klaritromisin, bakterilere karşı etkisini, duyarlı bakterilerde protein sentezine engel olarak gösterir.

MACROL, çeşitli mikroorganizmaların neden olduğu aşağıdaki enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılmak içindir:

• Farenjit (yutak iltihabı), tonsillit (bademcik iltihabı), akut maksiller sinüzit (sinüs iltihabı) gibi üst solunum yolu enfeksiyonlan,

• Pnömoni (zatürre), kronik bronşit gibi alt solunum yolu enfeksiyonlan,

• Akut otitis media (orta kulak iltihabı),

• Duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu komplike olmayan, çeşitli deri ve yumuşak doku enfeksiyonlan,

• Mikobakteri adı verilen özel bir bakteri türünün neden olduğu enfeksiyonlar.

- 6 ay- 12 yaş arasındaki çocuklarda yürütülen klinik çalışmalar klaritromisin pediatrik süspansiyon ile yapılmıştır. Bu nedenle 12 yaşından küçük çocuklar MACROL Süspansiyon kullanmalıdır.