LYRICA 300 mg 56 kapsül Nedir

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lyrica nedir, Lyrica ne için kullanılır, Lyrica ne ilacı, Lyrica neye yarar, Lyrica ne işe yarar, Lyrica neye iyi gelir, Lyrica kullananlar, Lyrica kullanımı, Lyrica uygulama, Lyrica etkileri, Lyrica faydaları bilgilerini içerir.

2.LYRICA nedir ve ne için kullanılır?

LYRICA 300 mg kapsül, siyah mürekkeple kapağında “Pfizer”, gövdesinde “PGN 300” yazılı turuncu-beyaz, sert jelatin bir kapsüldür. Her kapsül 300 mg pregabalin içerir ve 56 ve 168 kapsüllük alüminyum blisterler içeren ambalajlarda sunulmaktadır.

LYRICA, ağızdan alman ve kısmi sara (epilepsi) nöbetlerinin tedavisinde diğer nöbet ilaçlan ile birlikte ek tedavi olarak; merkezden uzak (periferik) sinir hasanna bağlı ağnnın (nöropatik ağn) tedavisinde ve yaygın anksiyete (kaygı) bozukluğunun tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Nöropatik Ağn

LYRICA yetişkinlerde, merkezden uzak (periferik) sinirlerin hasar görmesinden kaynaklanan uzun süreli ağnlarda kullanılır. Şeker hastalığı ve zona gibi bir çok hastalık sinirlerinize zarar vererek sinir hasanna bağlı ağnya sebep olabilir. Bu ağn hissi, sıcaklık, yanma, batma, vurma, zonklama, sızlama, uyuşma, kanncalanma şeklinde ya da elektrik çarpması, iğne batması gibi, delici, keskin veya kramp tarzında bir ağn şeklinde tanımlanabilir.

Nöropatik ağn, duygudurumunuzda değişikliklere, uyuma sorunlanna ve yorgunluğa neden olup fiziksel ve sosyal yaşamınızı ve genel yaşam kalitenizi etkileyebilir.

Epilepsi

LYRICA yetişkinlerde, sara nöbetlerinin bir çeşidini tedavi etmek için kullanılır (sekonder jeneralize konvülsiyonlann eşlik ettiği ya da etmediği parsiyel konvülsiyonlar). Doktorunuz,

almakta olduğunuz ilaçlarla durumunuzu kontrol alünda tutamadığı zaman, LYRICA ’yı tedavinize ekleyebilir. LYRICA sara nöbetlerinin tedavisinde tek başına kullanım için değildir ve her zaman sara nöbetlerini kontrol altında tutmak için kullanılan diğer ilaçlarla birlikte kullanılır

Yaygın Anksiyete Bozukluğu

LYRICA yetişkinlerde, yaygın anksiyete (kaygı) bozukluğunu tedavi etmek için kullanılır. Yaygın anksiyete (kaygı) bozukluğunun belirtileri kontrol etmesi zor olan, uzun süreli aşın kaygı ve endişedir. Yaygın anksiyete (kaygı) bozukluğu aynı zamanda huzursuzluk, ani ve şiddetli heyecan, köşeye sıkıştmlmışlık hissi, kolaylıkla bitkin düşme, konsantrasyon güçlüğü, ani unutkanlık, alınganlık hissi, kas sertliği veya uyku sorunlan gibi durumlara yol açabilir. Bu günlük yaşamın sıkıntılanndan ve stresinden farklıdır.