LUCRIN DEPOT 3 AY IM/SC 11.25 mg toz ve çözücü içeren çift bölmeli enjektör {Abbott} Nedir

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lucrin Depot nedir, Lucrin Depot ne için kullanılır, Lucrin Depot ne ilacı, Lucrin Depot neye yarar, Lucrin Depot ne işe yarar, Lucrin Depot neye iyi gelir, Lucrin Depot kullananlar, Lucrin Depot kullanımı, Lucrin Depot uygulama, Lucrin Depot etkileri, Lucrin Depot faydaları bilgilerini içerir.

2.LUCRIN DEPOT nedir ve ne için kullanılır?

• LUCRIN DEPOT - 3M 11.25 mg Kullanıma Hazır 3 Aylık Enjektör kutusunda, iğne ile birlikte bir adet önceden doldurulmuş iki hazneli kullanıma hazır enjektör, bir adet

piston ve iki adet alkollü kağıt bulunmaktadır.

• LUCRIN DEPOT - 3M, adale içine veya cilt altına zerkedilerek kullanılan steril

liyofilize toz haldeki mikrokürelerden oluşmuştur.

• LUCRIN DEPOT - 3M 'nin aktif maddesi olan leuprolid asetat, vücutta doğal olarak var olan gonadotropin serbestleştirici hormonun (GnRH veya LH-RH) sentetik bir eşdeğeridir. Bu nedenle, doğal hormondan daha güçlü bir etki yapar.

LUCRIN DEPOT - 3M aşağıdaki durumlarda kullanılmalıdır:

a. Prostat Kanseri: Lucrin Depot - 3M, hormonal müdahaleye uygun prostat kanserinde kullanılır.

b. Endometriyozis: Lucrin Depot - 3M, 6 ay süre ile endometriyozis tedavisinde kullanılır. Lucrin Depot - 3M tek başına veya cerrahi müdahaleye ek olarak kullanılabilir.

c. Rahim Miyomu: Lucrin Depot - 3M rahimde bulunan miyomun tedavisinde 6 aya kadar kullanılır. Tedavi miyomun ameliyatla alınması veya rahimin alınmasından önce uygulanabilir; ameliyat olmak istemeyen menapoz dönemine yaklaşmakta olan kadınlarda görülen belirtilerde iyileşme sağlar.

d. Meme Kanseri: LUCRİN Depot - 3M, estrojen ve/veya progesteron reseptör pozitif premenopozal ve perimenopozal meme kanserli olguların hormonal tedavisinde (adjuvant veya metastatik olgular) over kaynaklı estrojen sekresyonunu önlemek amacıyla endikedir.