LOXIBIN PLUS 100 mg/25 mg 28 film tablet Nedir

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Loxibin Plus nedir, Loxibin Plus ne için kullanılır, Loxibin Plus ne ilacı, Loxibin Plus neye yarar, Loxibin Plus ne işe yarar, Loxibin Plus neye iyi gelir, Loxibin Plus kullananlar, Loxibin Plus kullanımı, Loxibin Plus uygulama, Loxibin Plus etkileri, Loxibin Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.LOXIBIN PLUS nedir ve ne için kullanılır?

LOXİBIN PLUS, Anjiyotensin II reseptör blokörü olan losartan ve bir idrar söktürücü (diüretik) olan hidroklorotiyazid kombinasyonudur. Her bir film tablet, 100 mg losartan potasyum ve 25 mg hidroklorotiyazid içerir.

LOXİBIN PLUS 28 adet film kaplı tablet içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir. Sarı renkli, oval film kaplı tabletlerdir.

LOXİBIN PLUS, aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır.

  • LOXİBİN PLUS, tek başına losartan veya hidroklorotiyazid ile yeterince kan basıncı kontrol altma alınamayan hastalarda sebebi bilinmeyen yüksek kan basıncının (esansiyel hipertansiyon) düşürülmesinde kullanılır.
  • LOXİBİN PLUS yüksek kan basıncı (hipertansiyon) ve kalbin sol odacığı kalınlaşmış (sol ventrikül hipertrofisi) olan hastalarda inme (felç) riskini azaltmak için kullanılır, ancak bu fayda siyah ırka mensup hastalar için geçerli değildir.