LOSARTIL 100 mg 28 film tablet Nedir

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Losartil nedir, Losartil ne için kullanılır, Losartil ne ilacı, Losartil neye yarar, Losartil ne işe yarar, Losartil neye iyi gelir, Losartil kullananlar, Losartil kullanımı, Losartil uygulama, Losartil etkileri, Losartil faydaları bilgilerini içerir.

2.LOSARTIL nedir ve ne için kullanılır?

LOSARTİL anjiyotensin II reseptör antagonistleri (AHA) denilen bir ilaç grubunda yer alan tansiyon düşürücü (antihipertansif) bir ilaçtır.

LOSARTİL 50 mg film tabletler beyaz renkli, oval şekilli, film kaplı tabletlerdir.

LOSARTİL 28 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

Anjiyotensin II vücutta üretilen bir maddedir; kan damarlarındaki reseptörlere bağlanarak onların daralmalarına yol açar. Bunun sonucunda kan basıncı yükselir. Losartan anj iyi ötensin H'nin bu reseptörlere bağlanmasını engelleyerek kan damarlarının gevşemesine neden olur; böylelikle kan basıncını düşürür. Losartan kan basıncı yüksek olan tip 2 diyabetli hastalarda böbrek fonksiyonunda azalmayı yavaşlatır.

LOSARTİL aşağıdaki durumlarda kullanılır:

  • Yetişkinlerde yüksek tansiyonu (hipertansiyon) olan hastaların kan basıncını düşürmek için kullanılır. Kalbiniz atarken ve gevşerken kan damarlarınızda kanın uyguladığı güç kan basıncıdır. Eğer bu güç çok fazlaysa kan basıncınız yüksek (tansiyonunuz yüksek) demektir. LOSARTİL kan damarlarınızın gevşemesini sağlar ve böylece kan basıncınız düşer.
  • Günde >0.5 g proteinüri (idrarda anormal miktarda proteinin bulunduğu bir durum) ve böbrek fonksiyonunda bozulmaya dair laboratuvar kanıtları olan hipertansif (tansiyonu yüksek) tip 2 diyabetik (şekeri olan) hastalarda böbrekleri korumak için kullanılır