LOSANEW 100 mg 28 film kaplı tablet Nedir

Celtis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Losanew nedir, Losanew ne için kullanılır, Losanew ne ilacı, Losanew neye yarar, Losanew ne işe yarar, Losanew neye iyi gelir, Losanew kullananlar, Losanew kullanımı, Losanew uygulama, Losanew etkileri, Losanew faydaları bilgilerini içerir.

2.LOSANEW nedir ve ne için kullanılır?

LOSANEW anjiyotensin II reseptör antagonistleri (AIIA) denilen bir ilaç grubunda yer alan tansiyon düşürücü (antihipertansif) bir ilaçtır.

Anjiyotensin II vücutta üretilen bir maddedir; kan damarlarındaki reseptörlere bağlanarak onların daralmalarına yol açar. Bunun sonucunda kan basıncı yükselir. Losartan anj iyi ötensin H'nin bu reseptörlere bağlanmasını engelleyerek kan damarlarının gevşemesine neden olur; böylelikle kan basıncını düşürür. Losartan kan basıncı yüksek olan tip 2 diyabetli hastalarda böbrek fonksiyonunda azalmayı yavaşlatır.

LOSANEW, 100 mg film kaplı tabletler beyaz renkli, oval bir yüzü 100 diğer yüzü J baskılı bikonveks film kaplı tabletlerdir. LOSANEW 28 ve 84 film kaplı tabletlik Alü-Alü blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

LOSANEW aşağıdaki durumlarda kullanılır:

  • Yetişkinlerde yüksek tansiyonu (hipertansiyon) olan hastaların kan basıncını düşürmek için kullanılır. Yüksek tansiyon, kan basıncınızın yükselmesi demektir. Kalbiniz atarken ve gevşerken kan damarlarınızda kanın uyguladığı güç kan basıncıdır. Eğer bu güç çok fazlaysa kan basıncınız yüksek (tansiyonunuz yüksek) demektir. LOSANEW kan damarlarınızın gevşemesini sağlar ve böylece kan basıncınız düşer.
  • Günde >0.5 g proteinüri (idrarda anormal miktarda proteinin bulunduğu bir durum) ve böbrek fonksiyonunda bozulmaya dair laboratuvar kanıtları olan hipertansif (tansiyonu yüksek) tip 2 diyabetik (şekeri olan) hastalarda böbrekleri korumak için.
  • Sol ventrikül kalınlaşması (kalbin sol karıncığının kalınlaşması) ve yüksek kan basıncı (yüksek tansiyonu) olan hastalarda LOSANEW 'in inme riskini azalttığı gösterilmiştir ("LIFE endikasyonu").