LOREN 750 mg 7 film tablet Dozu

Atayurt Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Loren dozu, Loren dozaj, Loren doz aşımı, Loren uygulama, Loren kullanım şekli, Loren kullanımı, Loren kullanım süresi, Loren açmı tokmu, Loren nedir, Loren ne için kullanılır, Loren nasıl kullanılır, Loren faydaları, Loren etkileri, Loren günde kaç kez, Loren sabah mı akşam mı, Loren fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

LOREN günde tek doz olarak uygulanır. Dozaj, enfeksiyon tipine, şiddetine ve etken patojenin duyarlılığına göre ayarlanır.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Tedavi süresi hastalığın seyrine göre değişiklik gösterir. Genel olarak antibiyotiklerle tedavide olduğu gibi LOREN ile tedaviye hasta iyileştikten sonra ya da bakteriyel eradikasyona dair bir kanıt görüldükten sonra 48-72 saat daha devam edilmelidir.

Uygulama Şekli:

LOREN çiğnenmeden, yeterli miktarda sıvı ile alınmalıdır. Doz ayarlaması için, gerektiğinde tabletler bölünebilir. LOREN, yemek sırasında veya yemek aralarında alınabilir.

Antasitler; demir tuzları gibi maden tuzları, sukralfat, çinko içeren multivitaminler ve didanosin ile birlikte kullanıldığında LOREN’in emilimi azalabilir. Bunu önlemek, için LOREN ile bu grup ilaçların alımları arasında en az 2 saat süre olmalıdır. (Bkz: “4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri”)

LOREN’in böbrek fonksiyonları normal olan hastalarda aşağıda belirtilen dozlarda uygulanması önerilir.

Komplikasyonlu İdrar Yolu Enfeksiyonu__

Günde tek doz 250 mg

10 gün

Günde tek doz 250 mg

10 gün

Akut Pyelonefrit

Komplikasyonsuz İdrar Yolu Enfeksiyonu _________

Günde tek doz 250 mg

3 gün

Solunum yolu ile bulaşan antraks (temas-sonrası) erişkin hasta4,5

Günde tek doz 500 mg

60 gün“

Duyarlı patojenlere bağlı

1.

2.

3.

4.

5.

Doktorun tercihine göre, tedaviye intravenöz uygulama ile başlanıp oral uygulama ile devam edilebilir.

Bu alternatif uygulamanın etkinliği Streptococcus pneumoniae (çoklu ilaç direnci gösteren suşlar hariç); Haemophilus influenzae; Haemophilus parainfluenzae; Mycoplasma pneumoniae ve Chlamydia pneumoniae enfeksiyonlarında gösterilmiştir.

Solunum yolu ile bulaşan antraks ile temas tespiti ya da temas şüphesinden hemen sonra ilaç uygulanmasına başlanmalıdır. Bu endikasyon teorik temellidir. Ancak, insanlarda elde edilen levofloksasin plazma konsantrasyonları klinik yarar sağlanacağım düşündürmektedir.

Levofloksasinin erişkinlerde 28 günden uzun süreli tedavilerdeki güvenilirliği saptanmamıştır. Erişkinlerde daha uzun süreli tedavi ancak beklenen yararın olası zararlardan yüksek olduğu durumlarda uygulanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Böbrek Fonksiyonu Başlangıç Dozu İdame Dozu

Kronik Bronşitin Akut Bakteriyel Alevlenmesi / Toplumdan Kazanılmış Pnömoni / Akut Bakteriyel Sinüzit / Komplikasyonsuz Deri ve Yumuşak Doku Enfeksiyonu / Solunum Yolu ile Bulaşan Şarbon (temas sonrasıı)

Kreatinin Klirensi 50-80 mL/dakika

Doz ayarlaması gerekmez

Kreatinin Klirensi 20-49 mL/dakika

500 mg

250 mg / 24 saat

Kreatinin Klirensi 10-19 mL/dakika

500 mg

250 mg / 48 saat

Hemodiyaliz

500 mg

250 mg/ 48 saat

Kronik Ambulatuvar Peritoneal Diyaliz (CAPD)

500 mg

250mg/48 saat

Komplikasyonlu Deri ve Yumuşak Doku Enfeksiyonu / Nozokomiyal Pnömoni / Toplumdan Kazanılmış Pnömoni / Akut Bakteriyel Sinüzit

Kreatinin Klirensi 50-80 mL/dakika

Doz ayarlaması gerekmez

Kreatinin Klirensi 20-49 mL/dakika

750 mg

750 mg/48 saat

Kreatinin Klirensi

75Q.mg

500 mg / 48 saat

10-19 mL/dakika

Hemodiyaliz

750 mg

500 mg / 48 saat

Kronik Ambulatuvar Peritoneal Diyaliz (CAPD)

750 mg

500 mg / 48 saat

Komplikasyonlu İdrar Yolu Enfeksiyonu /Akut Pyelonefrit

Kreatinin Klirensi > 20 mL/dakika

Doz ayarlaması gerekmez

Kreatinin Klirensi 10-19 mL/dakika

250 mg

250 mg / 48 saat

Komplikasyonsuz İdrar Yolu Enfeksiyonu

Doz ayarlaması gerekmez

Levofloksasin karaciğerde çok düşük miktarlarda metabolize olur ve esas olarak böbrekler yoluyla vücuttan atılır. Bu nedenle karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur,

Pediyatrik popülasyon:

Levofloksasin’in, çocuklarda ve adolesanlarda (18 yaş altı) güvenilirliği ve etkinliği kanıtlanmamıştır.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalarda böbrek fonksiyonları yeterli düzeyde ise doz ayarlamasına gerek yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Levofloksasin film tabletlerin akut doz aşımında beklenebilecek en önemli belirtiler konfüzyon, baş dönmesi, bilinç kaybı ve konvülsif tutarıklar gibi santral sinir sistemi belirtileri ile bulantı ve mukozal erozyonlar gibi gastro-intestinal reaksiyonlardır. Klinik farmakoloji çalışmalarında supra-terapötik dozla QT uzaması görülmüştür.

Aşırı doz durumunda hasta dikkatle izlenmeli (EKG’si de dahil olmak üzere) ve semptomatik tedavi uygulanmalıdır. Aşırı doz durumunda gastrik lavaj uygulaması düşünülmelidir. Mide mukozasının korunması için antasitler uygulanabilir. Hemodiyaliz, perıtoneal diyaliz veya sürekli ambulatuvar peritoneal diyaliz, levofloksasinin vücuttan uzaklaştırılmasında etkili değildir. Spesifik bir antidotu yoktur.