LOPRESOR-SR 200 mg 14 tablet Yan Etkileri

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lopresor yan etkileri, Lopresor etkileri, Lopresor zararları, Lopresor belirtileri, Lopresor uyarılar, Lopresor önlemler, Lopresor kilo aldırırmı, Lopresor zayıflatırmı, Lopresor zehirlenmesi, Lopresor cinsellik, Lopresor sorunlar, Lopresor uykusuzluk, Lopresor bağımlılık, Lopresor bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi LOPRESOR-SR’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdaki istenmeyen etkilerden herhangi birini görürseniz en kısa zamanda doktorunuzla birlikte kontrol ediniz:

Yaygın: Çok yavaş kalp atımı; nefes darlığı ve/veya hışıltı.

Seyrek: Ayak bileğinde şişme; düzensiz kalp atımı; ellerde ve ayaklarda normale göre soğukluk; depresyon ya da kişilik değişikliği; halüsinasyonlar; ciltte döküntü ya da kaşınma; gözlerde kuruma ya da yanma; kolay kanama ya da çürüme; gözün beyaz kısmında karaciğerin enflamasyonunun (hepatit) belirtisi olan sararma ile birlikte veya değil tek başına, karnın üst sağ tarafında (mide) ağrı.

Bunlardan herhangi birini görürseniz, hemen doktorunuzla konuşunuz.

LOPRESOR'un tıbbi müdahaleye gerek göstermeyen ve tedavi süresince vücut ilaca alıştıkça ortadan kalkan istenmeyen etkileri olabilir. Ancak aşağıdaki istenmeyen etkilerden herhangi biri devam eder ya da sorun yaratmaya başlarsa doktorunuza söylemelisiniz:

Yaygın: Yorgunluk; baş dönmesi (bazen ayağa hızlı kalktığınızda baş dönmesi ya da bayılma); baş ağrısı; bulantı ve kusma; mide ağrısı.

Seyrek: Kas krampları ya da eklem ağrısı; ürperme hissi; göğüs kemiğinin arkasında ağrı (angina ağrısından farklı); gün boyu uyku hissi, uyumada güçlük ya da kabuslar; ishal ya da kabızlık; ağız kuruluğu; terleme; saç dökülmesi; sedef hastalığı olarak bilinen tekrarlayıcı bir deri hastalığı olan psoriazisin kötüleşmesi; burun akıntısı veya tıkanması; cinsel sorunlar; bulanık görme; kulak çınlaması ya da diğer işitme güçlükleri; kilo alma; anormal karaciğer fonksiyon testi sonuçları.

Bazı hastalarda LOPRESOR tedavisi süresince bilinç bulanıklığı, trigliserid ya da kolesterol düzeylerinde anormallik görülmüştür.

Bunlardan herhangi biri sizi ciddi olarak etkilerse, doktorunuza söyleyiniz.

Yan etkilerin raporlanması