LODINE 300 mg 10 film tablet Dozu

Pensa Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lodine dozu, Lodine dozaj, Lodine doz aşımı, Lodine uygulama, Lodine kullanım şekli, Lodine kullanımı, Lodine kullanım süresi, Lodine açmı tokmu, Lodine nedir, Lodine ne için kullanılır, Lodine nasıl kullanılır, Lodine faydaları, Lodine etkileri, Lodine günde kaç kez, Lodine sabah mı akşam mı, Lodine fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

Diğer NSAİ ilaçlarda olduğu gibi, etodolak He başlangıç tedavisine hastanm cevabı gözlemlendikten sonra, doz ve sıklık hekimin önerisi ve her bir hastanm gereksinimlerine göreayarlanmalıdır.

Erişkin dozu güııde 300 mg-1200 mg arasındadır. Maksimum günlük doz 1200 mg’ı aşmamahdır. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kullanılmaktadır.

Uygulama şekli:

Ora! yoldan uygulanır. Tercihen yemeklerle birlikte ya da yemeklerden sonra alınmalıdır. Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Hafif ve orta şiddette böbrek yetmezliği bulunan hastalarda yapılan çalışmalarda (kreatinin klerensi 37-88 mL/dak.) toplam ve serbest etodolak metabolizmasında anlamlı farkgörülmemiştir. Hemodiyaliz uygulanan hastalarda, bağlanmamış fraksiyon % 50 daha fazlaolduğundan, toplam etodolak klerensinde % 50 artış görülmüş, serbest etodolak klerensideğişmemiştir. Bu da etodolak metabolizmasında proteine bağlanmanın önemini gösterir.Etodolak diyalizle vücuttan uzaklaştırıiamaz.

Karaciğer yetmezliği:

Kompanse karaciğer sirozu bulunan hastalarda toplam ve serbest etodolak metabolizması değişmemiştir. Bu hasta grubunda genelde doz ayarlaması gerekli olmamakla beraber, etodolakklerensi karaciğer fonksiyonuna bağımlıdır ve şiddetli karaciğer yetmezliği bulunan hastalardadoz azaltılabilir.

Pediyatrik popülasyon:

Etodolak etkinlik ve güvenlilik bakımından pediyatrik hastalarda değerlendirilmemiştir, bu nedenle çocuklarda kullanımı önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda hastalarda doz ayarı gerekmemektedir.

Yaşlı hastalarda advers reaksiyonların görülme riski yüksektir.

En düşük etkin dozu, semptomları kontrol İçin gereken en kısa sürede kullanarak istenmeyen etkiler en aza İndirilebilir. NSAİİ tedavisi sırasında gastrointestinal kanama riski açısındanhastalar yakından izlenmelidir.

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar

Akut NSAİ ilaç doz aşımından sonraki semptomlar genelde letarji, uyku hali, bulantı, kusma ve epigastrık ağrı ile sınırlıdır ve çoğunlukla destek tedavi ile düzelir.

Gastrointestinal kanama görülebilir ve yüksek miktarda ibuprofen ya da mefenamik aside bağlı doz aşımından sonra koma ortaya çıkmıştır. Hipertansiyon, akut böbrek yetmezliği ve solunumdepresyonu da görülebilir, fakat çok nadirdir. NSAİ ilaçların terapotik uygulamalarından sonraanafilaktoid reaksiyonlar bildirilmiştir ve doz aşımından sonra da ortaya çıkabilir.

Terapötik önlemler

Bir NSAİ ilaçla doz aşımından sonra hastalara semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır.

Spesifik bir antidot yoktur.

İlacın alınmasından sonraki 4 saat içinde semptomların ortaya çıktığı hastalarda veya büyük miktarlardaki doz aşımlarından (normal dozun 5-10 katı) hemen sonra barsak dekontamlnasyonuendİke olabilir. Bu, emezis ve/veya bir ozmotik katartık ile aktif kömür (erişkinlerde 60-100 g,çocuklarda 1-2 g/kg) yoluyla yapılmalıdır.

Etodolak yüksek oranda proteine bağlandığından, zorlu diürez, idrarın alkalinizasyonu, hemodiyaliz ya da hemoperfiizyon büyük olasılıkla yararlı olmayacaktır,