LINOSIN 2 ml 600 mg 1 ampül Uyarılar

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Linosin uyarılar, Linosin zararları, Linosin önlemler, Linosin riskler, Linosin yan etkisi, Linosin alerji, Linosin alkol, Linosin hamileler, Linosin emzirme, Linosin araç kullanımı, Linosin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

LİNOSİN ampul, her 2 ml’lik ampulde 18.9 mg benzil alkol içerir. Benzil alkolün prematüre bebeklerde fatal Gasping sendromu olarak bilinen çoklu organ disfonksiyonu, solunumsistemi bozukluğu, ağır metabolik asidoza neden olabildiği bildirilmiştir.

Premature bebekler ve yeni doğanlara uygulanmaması gerekir.

Bebeklerde ve 3 yaşına kadar olan çocuklarda toksik reaksiyonlara ve anaflaktoid reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

Linkomisin dahil, hemen hemen tüm antibiyotiklerin, hafif ile hayatı tehdit eden derecelerde değişebilen şiddetlerde psödomembranöz kolite yol açabildikleri bildirilmiştir. Bu nedenle,antibakteriyel ilaç uygulanmasını takiben diyare görülen hastalarda psödomembranöz kolittanısının düşünülmesi önemlidir.

LİNOSİN’i de içeren birçok antibiyotiğin kullanımı sırasında, ağır diyare ve psödomembranöz kolit vakaları bildirilmiştir.

Antibakteriyel ilaç tedavisi, barsaklardaki normal florayı değiştirerek Clostridium türü bakterilerin aşırı üremesine neden olabilir. Araştırmalar, antibiyotik kullanımına bağlı kolitinbaşlıca nedenlerinden birinin Clostridium difficile tarafından üretilen bir toksin olduğunugöstermektedir. Psödomembranöz kolit tanısı konduktan sonra, tedaviye yönelik çalışmalarabaşlanmalıdır. Klinik tablo, tek semptom olarak, hafif sulu bir diyare ile lökositoz, ateş veabdominal kramplarla seyreden kanlı, müküslü ağır diyare arasında değişebilir. Tedaviedilmezse peritonit, şok ve megakolon ortaya çıkabilir. Bu duruma, antibiyotik kullanımısırasında ya da uygulamadan 2-3 hafta sonra rastlanabilir. Tanı klinik bulguya göre yapılır,endoskopik muayene ve feçeste Clostridium difficile toksininin saptanmasıyla doğrulanır.Hafif psödomembranöz kolit genellikle tek başına tedavinin bırakılmasına neden olabilir. Ortaila ciddi vakalarda; sıvı ve elektrolitler, protein takviyesi ve klinik olarak Clostridiumdifficile’ye bağlı kolite etkili bir antibakteriyel ilaç ile tedavi düşünülmelidir.

Yaşlı ve düşkün kişilerde, hastalık daha ağır seyreder. Hafif vakalarda, uygulanan antibiyotiğin kesilmesi ve kolestiramin veya kolestipol reçinelerinin verilmesi yeterlidir. Ağırdurumlarda, sıvı ve elektrolit tedavisiyle birlikte, 7-10 gün süreyle, ağız yolundan her 6 saattebir 125-500 mg vankomisin verilir.

Nüksler vankomisin ile tedavi edilir. Diğer bir tedavi seçeneği olarak, 7-10 gün süreyle günde 4 kez 25.000 ünite basitrasin verilebilir.

Difenoksilat gibi, barsak stazına yol açan ilaçlardan kaçınılmalıdır.

LİNOSİN, bir gastro-intestinal sistem hastalığı, özellikle koliti olan kişilerde, dikkatli kullanılmalıdır.

Serebrospinal sıvıya yeterli miktarda geçmediğinden, menenjit tedavisinde önerilmez. LİNOSİN steril solüsyonu, intravenöz yoldan bolus tarzında uygulanmamalı, damar içinesulandırılmadan verilmemeli, en az 60 dakika sonra uygulama şekli bölümünde belirtildiğişekilde uygulanmalıdır. Uzun süreli tedavilerde, karaciğer ve böbrek fonksiyonları yakındanizlenmelidir.

Tedavi sırasında, preparata duyarlı olmayan mikroorganizmalar, özellikle maya mantarları üreyebilir.

Astım veya belirgin alerji geçmişi olan hastalarda LİNOSİN dikkatli kullanılmalıdır.

Belli enfeksiyonlar, antibiyotik tedavisine ek olarak insizyon ve drenaj veya diğer cerrahi prosedürleri gerektirebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma üzerine bilinen bir etkisi bulunmamaktadır.