LIFTA 5 mg 14 film tablet Nedir

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lifta nedir, Lifta ne için kullanılır, Lifta ne ilacı, Lifta neye yarar, Lifta ne işe yarar, Lifta neye iyi gelir, Lifta kullananlar, Lifta kullanımı, Lifta uygulama, Lifta etkileri, Lifta faydaları bilgilerini içerir.

2.LIFTA nedir ve ne için kullanılır?

LİFTA 5 mg, açık sarı renkli film tabletler halindedir. Tabletler badem şeklindedirler ve bir yüzünde "5" işareti bulunur. 14 veya 28 tabletlik blister ambalajdadır.

LİFTA, fosfodiesteraz tip 5 inhibitörleri olarak adalandırılan ilaç grubuna dahildir.

LİFTA 5 mg aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır:

Erektil disfonksiyon, cinsel aktivite için gerekli penis sertleşmesinin sağlanamaması veya sertliğin korunamaması durumudur. Cinsel uyarıyı takiben LİFTA, penis içerisindeki kan damarlarının gevşemesine yardımcı olarak kanın penis içerisine akışını sağlar. Bunun sonucunda peniste sertleşme gerçekleşir. Eğer sertleşme sorununuz yoksa LİFTA yardımcı olmayacaktır.

Cinsel uyarının olmadığı durumlarda LİFTA’nın tek başma işe yaramayacağı önemle not edilmelidir. Bu nedenle sizin ve partnerinizin, sertleşme sorunu tedavisi için ilaç almıyormuş gibi, ön cinsel aktivitede bulunması gerekmektedir.

Benign prostat hiperplazisi, prostatın yaşla birlikte büyüyerek, idrar yapmaya başlamada zorlanma, idrar torbasının tam boşalamaması ve daha sık olarak hatta gece bile idrara çıkma isteği şeklinde tanımlanabilen bir durumdur. LİFTA, kan akımını artırarak, prostat ve mesane kaslarını gevşeterek benign prostat hiperplazisinin semptomlarını azaltabilir. Tedaviye başladıktan sonra LİFTA’nın 1-2 hafta içinde üriner semptomlarda düzelme sağladığı gösterilmiştir.