LIEVO 500 mg 7 film tablet Dozu

Generica Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lievo dozu, Lievo dozaj, Lievo doz aşımı, Lievo uygulama, Lievo kullanım şekli, Lievo kullanımı, Lievo kullanım süresi, Lievo açmı tokmu, Lievo nedir, Lievo ne için kullanılır, Lievo nasıl kullanılır, Lievo faydaları, Lievo etkileri, Lievo günde kaç kez, Lievo sabah mı akşam mı, Lievo fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/Uygulama sıklığı ve süresi:

LİEVO günde tek doz olarak önerilmektedir. Dozaj, enfeksiyonun tipine, şiddetine ve etken patojenin duyarlılığına bağlı olarak ayarlanır.

Tedavi süresi hastalığın gidişine bağlı olarak değişir. Genel olarak tüm antibiyotik tedavilerinde olduğu gibi LİEVO tedavisi de hastanın afebril olmasından veya bakteriyel eradikasyonun sağlanmasından sonra 48 - 72 saat daha sürdürülmelidir.

LİEVO’nun aşağıda belirtilen dozlarda uygulanması önerilir:

Böbrek fonksiyonları normal (kreatinin klerensi > 50 ml/dakika) olan hastalarda dozaj:

Uygulama şekli:

LİEVO çiğnenmeden, yeterli miktarda sıvı ile alınmalıdır. Doz ayarlaması için, gereğinde tabletler bölünebilir. Tabletler yemek sırasında veya yemek aralarında alınabilir. LİEVO’nun emiliminin azalmasını önlemek için, demir tuzları, antasidler ve sukralfat uygulamasından 2 saat önce alınmalıdır (İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ bölümüne bakınız). Ağız yolu ile alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek yetmezliği (kreatinin klerensi < 50 ml/dakika) olan hastalarda dozaj (İnfeksiyonun şiddetine göre)

250mg / 24 saat

500mg / 24 saat

500mg /12 saat

Kreatinin klerensi

ilk doz 250mg

ilk doz 500mg

ilk doz 500mg

50 - 20ml/dakika

sonra: 125mg/24 saat

sonra: 250mg/24 saat

sonra: 250mg/12 saat

19- 10 ml/dakika

sonra: 125mg/48 saat

sonra: 125mg/24 saat

sonra: 125mg/12 saat

< lOml / dakika (hemodiyaliz ve sürekli ambulatuvar peritoneal diyaliz ile birlikte)*

sonra: 125mg/48 saat

ı

sonra: 125mg/24 saat

sonra: 125mg/24 saat

^Hemodiyalizi takiben veya sürekli ambulatuvar peritoneal diyalizde ek bir doza gerek yoktur.

LİEVO karaciğerde çok düşük miktarlarda metabolize olur ve esas olarak böbrekler yoluyla vücuttan atılır. Bu nedenle, karaciğer yetmezliğinde dozaj ayarlamasına gerek yoktur.
Pediyatrik popülasyon:

LİEVO pediyatrik hastalarda ve 18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Hayvanlarda yapılan toksisite çalışmalarına dayanarak LİEVO’nun akut aşırı doz belirtisi olarak konfüzyon, baş dönmesi, şuur kaybı ve konvülsif kasılmalar gibi santral sinir sistemi belirtileri ile bulantı ve mukoza erezyonları gibi gastrointestinal sistem reaksiyonları beklenmelidir. Akut aşırı doz durumunda gastrik lavaj göz önüne alınmalı, semptomatik tedavi uygulanmalıdır. Mide mukozasının korunması için antasidler uygulanabilir. Hemodiyaliz, peritoneal diyaliz veya sürekli ambulatuvar peritoneal diyaliz, LİEVO’nun vücuttan uzaklaştırılmasında etkili değildir. Spesifik bir antidodu yoktur. LİEVO’nun özel bir antidotu yoktur.