SERPERIL 4 mg 30 tablet Gebelik

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Muscoflex gebelik kategorisi X'dir. Muscoflex hamilelik kategorisi, Muscoflex gebelik kategorisi, Muscoflex emzirme, Muscoflex anne sütüne geçer mi, Muscoflex laktasyon, Muscoflex hamilelerde kullanımı, Muscoflex ve bebek, Muscoflex kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tiyokolşikosid içeren Muscoflex Krem iskelet kazlarında oluşan spazmlar ile kontraktürlerin tedavisi ile romatlojik, musküler, nörolajik ve travmatik hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Bu hastalıklar; dorsalji, spastisitenin eşlik ettiği travmatolojik ve nörolojik kökenli bozukluklar, tortikolis, dejeneratif hastalıklar (örn: lumbalji)dir.

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi > Kas Gevşeticiler > Merkezi Kas Gevşeticiler > Diğer Santral Etkili Kas Gevşetici İlaçlar > Tiyokolşikosid

ATC Kodu

M03BX05

Etkin Madde

Diklofenak Sodyum , Tiyokolsikozid

Barkodu

8699569340126

Geri Ödeme Kodu

A15014

Satış Fiyatı

16.42 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

17

İmal veya İthal

İmal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

Ambalaj Miktari

30 gr Jel

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

Laktasyon

İlaç emzirme döneminde kullanılamaz.

Gebelik ve Laktasyonda İstisnai Durumlar

Tiyokolşikosid anne sütüne geçtiği için, emzirme döneminde MUSCOFLEX kullanılmamalıdır. Tiyokolşikosid gebelik döneminde kontrendikedir.

İlaç Formu

Jel

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi X’dir.

SERPERİL gebelik döneminde kontrendikedir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar tedavi süresince etkili doğum kontrolü uygulamak zorundadırlar.

Gebelik dönemi

SERPERİL’in gebeliğin ilk trimestirinde kullanılması önerilmez. Planlanan veya gerçekleşmiş bir gebelik varsa en kısa zamanda alternatif tedaviye başlanmalıdır. İnsanlar üzerinde uygun ve kontrollü çalışmalar gerçekleştirilmemiştir, ancak ilk trimestirde ilaca maruz kalan sınırlı sayıdaki vakada aşağıda tanımlandığı gibi insanda fetotoksisite ile tutarlı herhangi bir malformasyon gözlemlenmemiştir.

SERPERİL gebeliğin ikinci ve üçüncü trimestirlerinde kontrendikedir (bakınız bölüm 4.3).

Anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü gebe kadınlara uzun süre verildiğinde fetotoksisite (böbrek fonksiyonlarında azalma, oligohidramnios, kafatası kemik oluşumunda gecikme) ve neonatal toksisiteye (böbrek yetmezliği, hipotansiyon, hiperkalemi) neden olur. (bakınız bölüm 5.3).

Gebeliğin ikinci trimestirinde SERPERİL’e maruz kalınmışsa böbrek fonksiyonlarının ve kafatasının ultrason ile kontrol edilmesi tavsiye edilir.

Laktasyon dönemi

ADE inhibitörleri anne sütüne geçebilir Emziren annelerin ADE inhibitörleri aldığında emzirmemeleri tavsiye edilir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Üreme toksikoloji çalışmalarında (sıçan, fare, tavşan ve maymunlarda) embriyotoksisite veya teratojenisite belirtisi gözlenmemiştir (bakınız bölüm 5.3).