LIBRADIN 20 mg 30 kapsül Kullanımı

Gürel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.LIBRADIN nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Yetişkinlerde: Başlangıç dozu, sabahlan alınmak üzere günde bir kez 10 mg’dır (1 adet LİBRADİN 10 mg). Doktorunuz tarafından gerekli görüldüğü takdirde dozaj, günde bir kez 20 mg’a çıkartılabilir (2 adet LlBRADİN 10 mg veya 1 adet LİBRADİN^ 20 mg). Kan basıncı düşüşünden tam olarak faydalanabilmek için, yüksek kan basıncına ilişkin herhangi bir belirti hissetmiyor olsanız bile hergün LİBRADİN almaya devam etmeniz önemlidir. Doktorunuz LİBRADİN ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir.

Çocuklarda

Yaşlılarda kullanımı

Uygulama yolu ve metodu: LİBRADİN’i günde bir kez sabahlan alınız. Kapsül alimini, dişlerinizi fırçalamak veya kahvaltı yapmak gibi günlük olarak yaptığınız birşeyle ilişkilendirmeniz tavsiye edilir.

Kapsülleri tercihen bir bardak su ile alınız. LİBRADİN’i tercihinize göre yemekten önce, yemek sırasında veya yemekten sonra alabilirsiniz.

• Değişik yaş gruplan

Çocuklarda kullanımı

LİBRADİN çocuklarda veya 18 yaşın altındaki ergenlerde kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlı hastalarda dozaj ayarlaması gerekli değildir. Doktorunuz tedavinin başlagıcında, muhtemelen sizi daha yakından takip edecektir.

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği: Hafif ve orta dereceli böbrek fonksiyon bozukluğunuz varsa, dozaj günde 10 mg’dan 20 mg’a çıkanldığında dikkatli olunuz. Ağır böbrek yetmezliğiniz varsa LİBRADİNr’i kullanmayınız (“2. LİBRAI)İN*’i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler” bölümüne bakınız).

Karaciğer yetmezliği: Karaciğer yetersizliğiniz varsa LİBRADİN’i kullanmayınız.

Eğer LİBRADİN’in etkisinin çok güçlü ya da zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla LIBRADIN kullanırsanız

Eğer yanlışlıkla kapsüllerden çok miktarda aldıysanız, derhal doktorunuzla veya sizi bir hastanenin acil bölümüne götürecek biriyle temasa geçmelisiniz. Aşın doz alınmasını takip eden olası belirtiler aşağıdaki gibidir:

  • Güçsüzlük,
  • Kalp atım hızının yavaşlaması,
  • Sersemlik hissi,
  • Bilinç bulanıklığı,
  • Mide bulantısı,
  • Kusma,
  • Nöbetler.
  • LİBRADİN ’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

    LIBRADIN'i kullanmayı unuttuysanız

    Eğer LlBRADIN’i her zaman aldığınız vakitte almayı unutursanız, aynı gün içerisinde mümkün olan en kısa zamanda ilacınızı alınız. Eğer bir sonraki gün hatırlarsanız, unutulan kapsülü telafi etmek için çift doz almayınız. Sadece normal günlük dozunuz ile devam ediniz. Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

    LIBRADIN ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

    Veri yoktur.