LIBAVIT-K 20 mg 5 ampül İçeriği

Liba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Libavit içeriği, Libavit formülü, Libavit içerik, Libavit içindekiler, Libavit yardımcı maddeler, Libavit bileşenleri, Libavit Etken madde bilgilerini içerir.

2 ml için:

Menadion sodyumbisülfit …………………………………. 0.020 g

Potasyum metabisülfit …………………………………….. 0.006 g

Sodyum klorür ……………………………………………   0.0126 g

Enjeksiyonluk su km. ………………………………………      2 ml



Farmakodinamik özellikleri: Menadion, K vitamininin yağda çözünen bir analoğudur. Libavit K'nın içerdiği menadion sodyumbisülfit ise menadionun suda çözünen ve karaciğerde menadiona çevrilen bir tuzudur. K vitamini, karaciğerde aktif protrombin (faktör II), prokonvertin (faktör (VII), plazma tromboplastin komponent (faktör IX) ve Stuart faktörünün (faktör X) yapımı ve plazma protrombin konsantrasyonlarının belirli düzeylerde kalabilmesi çin gerekli bir vitamindir. K vitamininin karaciğerde bu faktörlerinin yapımını nasıl etkilediği tam olarak bilinmemektedir. Parenteral uygulanan menadion ile 8-24 saat içinde normal protrombin seviyelerine ulaşılabilmektedir.

Farmakokinetik özellikleri: İntramusküler uygulamadan sonra kolaylıkla absorbe olur ve başlangıçta karaciğerde konsantre olur ve daha sonra bu yoğunluk hızla azalır. Diğer dokularda çok az birikir. Plasenta ve anne sütüne geçer. Karaciğerde hızla metabolize edilir. Atılımı böbrekler/safra yoluyladır.

Yardımcı maddeler detay bilgisi için tıklayınız.