LH-RH FERRING 0.1 mg/ml IV enjeksiyonluk çözelti içeren 1 ampül Dozu

Ferring Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

LH-RH Ferring dozu, LH-RH Ferring dozaj, LH-RH Ferring doz aşımı, LH-RH Ferring uygulama, LH-RH Ferring kullanım şekli, LH-RH Ferring kullanımı, LH-RH Ferring kullanım süresi, LH-RH Ferring açmı tokmu, LH-RH Ferring nedir, LH-RH Ferring ne için kullanılır, LH-RH Ferring nasıl kullanılır, LH-RH Ferring faydaları, LH-RH Ferring etkileri, LH-RH Ferring günde kaç kez, LH-RH Ferring sabah mı akşam mı, LH-RH Ferring fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Teşhis için, intravenöz yoldan tek doz olarak 25 |ig veya 100 |ig enjekte edilir. Birkaç saatlik aralar ile uygulama tekrarlanabilir veya pulsatil infüzyon yapılabilir.

Erişkinlerde

100 |ig gonadorelin i.v. bolus enjeksiyonu (1 ampul LH - RH).

Çocuklarda

Vücut yüzey alanının her m ’si için 60 |ig gonadorelin i.v. bolus enjeksiyonu, en az ’A LH-RH ampule karşılık gelen 25 |ig gonadorelin verilmelidir.

Uygulama şekli:

LH-RH intravenöz enjeksiyon olarak uygulanmaktadır.

GnRH testinin yürütülmesi (tek doz enjeksiyon)

- Bazal LH ve FSH değeri tayini için 2 mİ kan alınır.

- Sonra IV 25 - 100 |ig LH - RH bolus enjeksiyonu yapılır.

- LH ve FSH ölçümleri için 30 dakika sonra, ayrıca gerekirse 60, 90, 120 dakika sonra 2 mİ kan daha alınır.

LH ve FSH’da maksimum artış, yaklaşık 30 dakika sonra beklenir. Normal hipofız bezi fonksiyonlarında bolus gonadorelin uygulamasından sonra, normal ya da yüksek başlangıç değerine göre 3 veya 4 katlık reaktif bir LH artışı normal olarak kabul edilebilir.

Tek bir test ile sadece hipofızer gonadotropinlerin bulunup bulunmadığı tespit edilebilir. Ancak, tek doz gonadorelin uygulaması, hipotalamik ve hipofız bezi rahatsızlıklarını birbirinden ayırmak için her zaman uygun değildir. Hipofızer gonadotropin rezervlerini değerlendirmek ve hipofız ve hipotalamik fonksiyonel rahatsızlıkları birbirinden ayırmak için uygulamanın tekrarı gerekecektir.

Kadınlarda gonadorelin ile stimülasyonu takiben LH ve FSH yanıtı, döngüsel değişikliklere bağlıdır. Luteal fazdaki artış, erken folliküler fazda olduğundan 2 kat daha fazladır.

Gonadorelin, fonksiyonel hipofız bezinde gonadotropin serbestleşmesini stimüle eder.

Uzun bir süre devam eden hipofız bezi baskılanması durumunda gonadotropin salgısını başlatmak için, tekrarlı uygulama gerekebilir (tekrarlayan enjeksiyonlar ya da pulsatil uygulama).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer hasarı ve böbrek yetmezliğinde eliminasyon yavaşlayacağından dolayı gonadotropin salımı artar.

Pediyatrik popülasyon:

Yukarıda verilen doz bilgileri dışında özel bir veri bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Dozun önerilen maksimum dozun ötesine artırılması, hipofız fonksiyonlarında geçici inhibisyon ile sonuçlanabilir.

Doz aşımı durumunda, bildirilen istenmeyen etkiler oluşabilir (Bkz. Bölüm 4.8). Gonadorelin hızla vücuttan dışarı atılabildiğinden doz aşımı durumunda önlem alınmasına gerek yoktur.