LEVONAT 500 mg 7 film tablet Gebelik

Atabay Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Levonat gebelik kategorisi C'dir. Levonat hamilelik kategorisi, Levonat gebelik kategorisi, Levonat emzirme, Levonat anne sütüne geçer mi, Levonat laktasyon, Levonat hamilelerde kullanımı, Levonat ve bebek, Levonat kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Levofloksasininin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonal/fetal gelişim ve/veya/doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir.(Bkz. bölüm 4.3 ve 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. İnsanlarla ilgiliverilerin yeterli olmaması ve florokinolonlarla yapılan deneysel çalışmalarda büyüyenorganizmalarda ağırlık taşıyan kıkırdağa zarar verme riskinin gösterilmesi nedeniyle,LEVONAT gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Levofloksasinin insan ya da hayvan sütü ile atıldığına ilişkin yetersiz/sınırlı bilgi mevcuttur. Levofloksasinin süt ile atılmasına yönelik fizikokimyasal ve eldeki farmakodinamik/toksikolojikveriler nedeniyle memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. Florokinolonlarlayapılan deneysel çalışmalarda büyüyen organizmalarda ağırlık taşıyan kıkırdağa zarar vermeriskinin gösterilmesi nedeniyle, LEVONAT tablet emzirme döneminde kullanılmamalıdır. (Bkz.bölüm 4.3 ve 5.3).

Üreme yeteneği/Fertilite

LEVONAT’ın insanlar üzerindeki üreme yeteneğine ilişkin yeterli veri mevcut değildir.