LEVITRA 20 mg 4 film tablet Zararları

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Levitra zararları, Levitra önlemler, Levitra riskler, Levitra uyarılar, Levitra yan etkisi, Levitra istenmeyen etkiler, Levitra cinsel, Levitra etkileri, Levitra tedavi dozu, Levitra aç mı tok mu, Levitra hamilelik, Levitra emzirme, Levitra alkol, Levitra kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Vardenafil, tüm dünyada yürütülen klinik araştırmalar sırasında, 9500’den fazla hastaya uygulanmıştır (Mart 2004 itibarı ile). Vardenafil, genel olarak çok iyi tolere edilmiştir. Yan etkiler genellikle geçicidir, hafif ile orta derece şiddetindedir.

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Bütün klinik araştırmalar (advers ilaç reaksiyonları):

Aşağıdaki advers ilaç reaksiyonları, tüm dünyada yapılan bütün klinik araştırmalarda Vardenafil verilen hastalarda bildirilmiştir (Mart 2004 itibarı ile):

Aşağıdaki tablo, tüm dünyada yapılan bütün klinik araştırmalarda hastalarda bildirilen, WHO Kritik Terimleri olan (ciddi hastalık durumları ile ilgili olası ilişki nedeniyle özel itina gösterilmiştir) ya da başka klinik ilgisi olan tüm advers ilaç reaksiyonlarını kapsamaktadır.

artışı, Aspartat

Aminotransferaz

artışı]

GGTP ARTIŞI

Deri ve

subkutan doku bozuklukları

YÜZDE ÖDEM [yüz şişkinliği dahil]

IŞIGA

DUYARLILIK

REAKSİYONU

Kas-iskelet sistemi ve bağ dokusu

bozuklukları ve ilgili tetkikler

SIRT AGRISI

MİYALJİ

KANDA

KREATİN

FOSFOKİNAZ

ARTIŞI

KAS SERTLİGİ

Üreme sistemi ve meme hastalıkları

EREKSİYONDA ARTIŞ (UZUN SÜRELİ VEYA AGRILI

EREKSİYONLAR)

PRİAPİZM

Aşağıdaki tablo, tüm dünyada yapılan bütün klinik araştırmalarda hastalarda bildirilen, WHO Kritik Terimleri olmayan advers ilaç reaksiyonlarını kapsamaktadır.

Sistem Organ Sınıfı

Çok yaygın > %10

Yaygın

> %1 ila < %10

Yaygın olmayan > %0.1 ila <%1

Seyrek > %0.01 ila < %0.1

Enfeksiyon ve enfestasyonlar

İNFLUENZA [İnfluenza benzeri hastalık dahil]

Psikiyatrik

hastalıklar

UYKUSUZLUK

Sinir sistemi hastalıkları

YANMA

DUYGUSU

HİPOESTEZİ

PARESTEZİ

Göz

bozuklukları (ilgili tetkikler dahil)

KROMATOPSİ (siyanopsi dahil)

KONJUNKTİVİT (göz kızarıklığı dahil)

GÖZ AGRISI

(gözde iritasyon, gözde anormal hassaslık)

FOTOFOBİ

BULANIK

GÖRME

Kulak ve Labirent Bozuklukları

KULAK

ÇINLAMASI

VERTİGO

Kardiyak Bozukluklar (ilgili tetkikler dahil)

ÇARPINTI

TAŞİKARDİ (Kalp atımının artması dahil)

Solunum yolları ile ilgili bozukluklar

SİNÜSTE KONJESYON [Sinüs ağrısı dahil]

Gastrointestinal bozukluklar ve ilgili tetkikler

KARIN AGRISI [Üst karın ağrısı dahil]

DİYARE

AGIZ

KURULUGU

GASTRİT

GASTROÖZAFA GEAL REFLÜ HASTALIGI

ÖZOFAJİT [Reflü Özofajit dahil]

KUSMA

Deri ve subkutan doku

bozuklukları

HİPERHİDROZ

KAŞINTI

DÖKÜNTÜ

Kas-iskelet sistemi ve bağ dokusu

bozuklukları ve ilgili tetkikler

ARTRALJİ

BOYUN AGRISI

Üreme sistemi ve

meme

hastalıkları

EJAKÜLASYON

bozukluGu

[Erken boşalma

dahil]

Genel

bozukluklar ve uygulama yerinin durumu

ASTENİ

[Yorgunluk dahil]

GÖGÜS AGRISI [Göğüste rahatsızlık dahil]

KENDİNİ KÖTÜ HİSSETME

Pazarlama sonrası:

Vardenafil kullanımı ve cinsel aktivite ile zamansal olarak ilişkili olan miyokard enfarktüsü vakaları bildirilmiştir. Ancak, miyokard enfarktüsünün doğrudan hangi faktöre (vardenafil, cinsel aktivite, önceden mevcut kardiyovasküler hastalık veya bu faktörlerin bir kombinasyonu) bağlı olduğunu saptamak mümkün değildir.

Pazarlama sonrası çalışmalarda, nadiren LEVITRA gibi, fosfodiesteraz tip 5 inhibitörlerinin kullanımı ile zamansal olarak ilişkili olan, kalıcı görme kaybını da içeren görüş azalmasının sebebi, nonarteritik anterior iskemik optik nöropati (NAION) vakaları bildirilmiştir. Bu hastaların tümünde değil, ancak çoğunda NAION gelişmesine sebep olabilecek, altta yatan düşük çukur/disk oranı, 50 yaşın üzerinde olmak, diabet, hipertansiyon, koroner arter hastalığı, hiperlipidemi ve sigara gibi, anatomik veya vasküler risk faktörleri mevcuttu.
Bu vakaların, direkt olarak PDE 5 inhibitörü kullanımıyla mı, yoksa hastanın altta yatan vasküler risk faktörleriyle veya anatomik bozukluklarla mı, ya da bu faktörlerin veya bilinmeyen başka faktörlerin kombinasyonuyla mı ilgili olduğunu belirlemek mümkün değildir.

Pazarlama sonrası çalışmalarda, nadiren LEVITRA gibi, fosfodiesteraz tip 5 inhibitörlerinin kullanımı ile zamansal olarak ilişkili olan, görme bozukluğu vakaları bildirilmiştir. Bu vakaların, direkt olarak PDE 5 inhibitörü kullanımıyla mı, yoksa hastanın altta yatan vasküler risk faktörleriyle mi, ya da diğer faktörlerle mi ilgili olduğunu belirlemek mümkün değildir.

Az sayıdaki pazarlama sonrası araştırmalarda ve klinik çalışmalarda LEVITRA da dahil tüm PDE5 inhibitörleri ile ani sağırlık ya da işitme kaybı bildirilmiştir. Rapor edilen bu olayların, direkt LEVITRA kullanımı ya da işitme kaybı için altta yatan risk faktörleri ya da bu ve diğer faktörlerin bir kombinasyonu ile ilişkili olup olmadığını tespit etmek mümkün değildir.