LEV-END 500 mg 50 film tablet Dozu

Berksam Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lev-End dozu, Lev-End dozaj, Lev-End doz aşımı, Lev-End uygulama, Lev-End kullanım şekli, Lev-End kullanımı, Lev-End kullanım süresi, Lev-End açmı tokmu, Lev-End nedir, Lev-End ne için kullanılır, Lev-End nasıl kullanılır, Lev-End faydaları, Lev-End etkileri, Lev-End günde kaç kez, Lev-End sabah mı akşam mı, Lev-End fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Günlük toplam doz iki eşit doza bölünerek verilmelidir. 1 • İlave tedavi

Erişkinler (> 18 yaş) ve 50 kg ve üstündeki adölesanlarda (12-17 yaş)

Başlangıçtaki tedavi dozu, günde iki kez 500 mg’dır. Bu doza tedavinin ilk gününden itibaren başlanabilir.

Klinik yanıt ve tolerabiliteye göre doz, günde iki kez 1500 mg’a kadar çıkaıtılabilir. Doz değişimleri 2-4 haftada bir, günde iki kez 500 mg olmak üzere arttırılabilir veya azaltılabilir.

4-11 yaş arası çocuklarda ve 50 kg’ın altındaki adölesanlarda (12-17yaş)

4 yaş altı çocuklar ve bebeklerde LEV-END oral çözelti 100 mg/ml kullanılması önerilmektedir.

Başlangıçtaki tedavi dozu günde iki kez 10 mg/kg’dır.

Klinik yanıt ve toleransa göre, doz günde iki kez 30 mg/kg’a çıkaıtılabilir. Doz değişimleri her 2 haftada bir, günde iki kez 10 mg/kg’ı geçmemek şartıyla arttırılabilir veya azaltılabilir.En düşük etkili doz kullanılmalıdır.

50 kg ve üstündeki çocuklarda dozaj erişkinler ile aynıdır.

Hekim vücut ağırlığı ve doza göre en uygun farmasötik şekli ve dozu reçetelemelidir.

Çocuklar ve adölesanlar için önerilen dozaj:

(1) Tablet yutma zorluğu olan hastalar ve 250 mg’ııı altındaki doz uygulamaları için LEV-END oralçözelti, 100 mg/ml kullanılmalıdır.

(2) Levetirasetaın tedavisinin ilk gününde 15 ıng/kg’lık (0,15 ml/kg) yükleme dozu önerilir.

(3) Diyalizi takiben 5-10 mg/kg’lık (0,05-0,10 ml/kg) ek doz önerilir.

Hafıf-orla şiddetteki karaciğer yetmezliğinde herhangi bir doz ayarlanmasına gerek yoktur. Ağır karaciğer yetmezliği olan hastalarda kreatinin klerensi böbrek yetmezliğini yeterinceyansıtmayabilir. Bu nedenle, kreatinin klerens değerinin <60 ml/dak/1.73m2 olduğudurumlarda günlük idame dozunun %50 azaltılması önerilir.

Pediyatrik popülasyon:

LEV-END film tablet, 4 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. LEV-END oral çözelti, 4 yaşın altındaki çocuklarda kullanılan takdim şeklidir. Ayrıca tabletlerin mevcut dozkuvvetleri, 25 kg’ın altındaki çocukların başlangıç tedavisi için yutma zorluğu olan hastalarve 250 mg’m altındaki doz uygulamaları için uygun değildir. Tüm bu durumlarda LEV-ENDoral çözelti, 100 mg/ml kullanılmalıdır.

16 yaşın altındaki çocuk ve adölesanlarda monoterapi olarak tedavide kullanılmaz.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalarda (65 yaş ve üstündekilerde), böbrek fonksiyonu azalmış ise dozun ayarlanması önerilir (Bkz., Bölüm 4.2 Pozoloji ve Uygulama Şekli, Böbrek/Karaciger yetmezliği)

Doz aşımı ve tedavisi

Belirtiler

Aşırı dozda levetirasetam alimim takiben somnolans, ajitasyon, agresyon, bilinç bulanıklığı, solunum depresyonu ve koma bildirilmiştir.

Tedavi

Akut doz aşımından sonra, gastrik lavajla veya kusturularak mide boşaltılabilir. Levetirasetamın spesifik antidotu yoktur. Doz aşımı tedavisi semptomatik olmalıdır vehemodiyalizi de kapsayabilir. Diyaliz ile ekstraksiyon etkinliği levetirasetam için %60 veprimer metaboliti için %74’tür.