LESCOL 40 mg 28 kapsül Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lescol nedir, Lescol ne için kullanılır, Lescol ne ilacı, Lescol neye yarar, Lescol ne işe yarar, Lescol neye iyi gelir, Lescol kullananlar, Lescol kullanımı, Lescol uygulama, Lescol etkileri, Lescol faydaları bilgilerini içerir.

2.LESCOL nedir ve ne için kullanılır?

LESCOL, üst kısmı kırmızımsı opak kahverengi renkte ve alt kısmı hafif portakal opak sarı renkte, 1 numaralı büyüklükteki oblong sert jelatinden kapsüllerdir. Her bir LESCOL 40 mg kapsül, 40 mg fluvastatine eşdeğer miktarda 42.12 mg fluvastatin sodyum içerir.

LESCOL, 28 kapsül içeren çift taraflı alüminyum blister ambalajlarda takdim edilmektedir.

Kolesterol ve trigliseritler kanda bulunan başlıca lipit (yağ) bileşenleridir. Kolesterol önemli oranda karaciğer tarafından üretilirken, kandaki trigliseritlerin çoğu yemeklerle alınmaktadır. Düşük yoğunluklu lipoprotein kolesterolünün (LDL-C, "kötü" kolesterol) yüksek düzeylerinin kalp hastalığını ve inme riskini artırdığı saptanmıştır. Bazı durumlarda, yükselmiş "kötü" kolesterol düzeylerine trigliseritlerdeki orta dereceli yükselmeler ve yüksek yoğunluklu lipoprotein kolesterolü (HDL-C, "iyi" kolesterol) düzeylerinin düşüklüğü eşlik etmektedir. Fakat yükseldiklerinde kandaki 'kötü' kolesterol ve trigliserit düzeylerinin her ikisinin de düşürülmesi önemlidir. Ayrıca kandaki 'iyi' kolesterol düzeylerinin yükselmesi de önemli olabilir. "Kötü" kolesterol ve trigliseritleriniz yükselmiş ise, bunları düşürmek ve 'iyi' kolesterolü yükseltmek için doktorunuz beslenmenizde ya da yaşam tarzınızda değişiklikler

önerir. Bazen tek başına beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri bu hedeflere ulaşmada tamamen başarılı olmamaktadır. Bu nedenle, doktorunuz size LESCOL gibi ilave bir tedavi reçete edecektir.

LESCOL, yetişkinlerde kullanılmaktadır.

LESCOL, kalp hastalığı olan hastalarda kalp kateterizasyonu uygulandıktan sonra ilave ciddi kalp olaylarının (örneğin; kalp krizi) önlenmesi için de reçete edilebilir.