LEKARNITIN 1 G/5 ml IV enjeksiyonluk çözelti içeren 5 ampül Uyarılar

Pharmada Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lekarnitin uyarılar, Lekarnitin zararları, Lekarnitin önlemler, Lekarnitin riskler, Lekarnitin yan etkisi, Lekarnitin alerji, Lekarnitin alkol, Lekarnitin hamileler, Lekarnitin emzirme, Lekarnitin araç kullanımı, Lekarnitin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

• L-kamitin, glukoz kullanımını artırdığı için, insülin veya oral hipoglisemik tedavi alandiyabetik hastalara L-kamitin uygulanması hipoglisemiye yol açabilir. Bu nedenle,hipoglisemik tedavinin hemen ayarlanabilmesi için bu hastalarda plazma glukoz düzeyleridüzenli olarak izlenmelidir.

• LEKARNİTİN infüzyon çözeltisi, konjestif kalp yetmezliği, şiddetli böbrek yetmezliğiolan hastalarda ve tuz tutulumuna bağlı ödem bulunan klinik durumlarda, kortikosteroidveya kortikotropik ilaçlar ile tedavi edilen hastalarda büyük dikkatle kullanılmalıdır.Potasyum eklenmeden yapılan devamlı uygulama hipokalemiye neden olabilir. Sıvı veelektrolit dengesi izlenmelidir.

• LEKARNİTİN ile tedavi esnasında hastanın ilaca klinik cevabı, hayati belirtileri, kankimyası, plazma ve idrar kamitin konsantrasyonları periyodik olarak kontrol edilmeli vegerekirse dozaj ayarlanmalıdır.

• İntravenöz uygulama yavaş (2-3 dakikada) yapılmalıdır.

• Diyaliz uygulanmakta olan veya ileri derece böbrek yetersizliği olan hastalarda,eliminasyon böbrekler yoluyla gerçekleştirilemediğinden, ana metabolitlerin(Trimetilamin [TMA] ve Trimetilamin-N-oksit [TMAO]) kanda birikmesi nedeniyle oralformülasyonların yüksek dozlarda uzun süreli kullanımı önerilmemektedir. Böyle birbirikim, idrarda, nefeste ve terde ağır bir “balık kokusu” ile karakterize patolojik birdurum olan trimetilaminüriye yol açar. Bu fenomen, intravenöz uygulamayla ortayaçıkmaz (“5.2 Farmakokinetik özellikler” bölümüne bakınız).

• L-kanıitin fizyolojik bir üründür ve bu sebeple alışkanlık ya da bağımlılık riski göstermez.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

L-kamitin, araç sürme ve makine kullanma yeteneği üzerinde hiçbir olumsuz etki yapmaz.