LEFUMIX 20 mg 30 film tablet Nedir

Opto Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lefumix nedir, Lefumix ne için kullanılır, Lefumix ne ilacı, Lefumix neye yarar, Lefumix ne işe yarar, Lefumix neye iyi gelir, Lefumix kullananlar, Lefumix kullanımı, Lefumix uygulama, Lefumix etkileri, Lefumix faydaları bilgilerini içerir.

2.LEFUMIX nedir ve ne için kullanılır?

• LEFUMİX romatizmaya karşı kullanılan ilaç grubuna dahildir ve 20 mg leflunomid içerir.

• LEFUMİX sarı, üçgen şeklinde ve bikonveks film tabletlerdir. Tabletler 30 film tablet içeren alüminyum/alüminyum blisterlerde ambalajlanmıştır.

• LEFUMİX erişkinlerde sülfasalazin veya metotreksat ile kontrol altına alınamayan veya bu ilaçları tolere edemeyen veya bu ilaçların kullanımının kontrendike olduğu aktif romatoid artrit ve yine sülfasalazin veya metotreksat ile kontrol altına alınamayan veya bu ilaçları tolere edemeyen veya bu ilaçların kullanımının kontrendike olduğu aktif psöriyatik artrit tedavisinde kullanılır.

• Romatoid artritin belirtileri tutulan eklemde iltihap, şişlik, hareket zorluğu ve ağrıdır. Tüm vücudu etkileyen diğer belirtiler iştah kaybı, ateş, enerjide azalma ve kansızlık (kırmızı kan hücrelerinde azalma, anemi) olarak sayılabilir.

• Aktif psöriatik artrit belirtileri ise tutulan eklemde iltihap, şişlik, hareket zorluğu, ağrı ve yama şeklinde kırmızı pullu deri döküntülerini içerir.