LAVEROS 10 mg/ml 240 ml oral çözelti Dozu

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Laveros dozu, Laveros dozaj, Laveros doz aşımı, Laveros uygulama, Laveros kullanım şekli, Laveros kullanımı, Laveros kullanım süresi, Laveros açmı tokmu, Laveros nedir, Laveros ne için kullanılır, Laveros nasıl kullanılır, Laveros faydaları, Laveros etkileri, Laveros günde kaç kez, Laveros sabah mı akşam mı, Laveros fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

LAVEROS tedavisine, HIV enfeksiyonu tedavisi konusunda tecrübeli bir hekim tarafından başlanmalıdır.

Yetişkin ve 12 yaşından büyük adölesanlarda: Önerilen LAVEROS dozu, Non-nükleozit Ters Transkriptaz İnhibitörleri (NNRTI), Proteaz İnhibitörleri (PI), CCR5 Antagonistleri, didanozin, stavudin ve tenofovir ile kombinasyon şeklinde günde 300 mg (30 ml)’dir. Bu doz, günde iki kez 150 mg (15 mİ) ya da günde bir kez 300 mg (30 ml)’dir.

Günde tekdozluk tedaviye geçiş yapan hastalar günde 2 kez 150 mg (15ml) almalı ve ertesi sabah günde bir kez 300 mg’ye (30 mİ) geçiş yapmalıdır. Günde bir kez akşamlan alınması tercih edildiğinde, yalnızca İlk sabah 150 mg (15 mİ) LAVEROS alınmalı, akşam alman 300 mg (30 mİ) ile takip edilmelidir. Günde iki kezlik tedaviye geri dönüş yapılacağında, hastalar günlük tedavilerini tamamlamalı ve günde iki kez 150 mg (15 mİ) uygulamasına ertesi sabah başlamalıdır.

Uygulama şekli:

Laveros, oral yolla aç veya tok kamına alınabilir.

Dozlama şırıngası ile ağızdan uygulanır.

Böbrek yetmezliği

Orta-ağır böbrek bozukluğu olan hastalarda düşük renal klerense bağlı olarak lamivudin plazma seviyeleri (EAA) artar (bkz. Bölüm 5.2.Farmakokinetik özellikler). Bu nedenle kreatinin klerensi 50 ml/dak’dan az olan hastalar için doz rejimi aşağıdaki tabloda olduğu gibi azaltılmalıdır. Aynı oranda doz azaltılması, böbrek bozukluğu olan pediyatrik hastalarda da uygulanmalıdır.

Önerilen Doz Rejimleri-3 aydan büyük ve 12 yaşından küçük çocuklar için (Vücut ağırlığı 30 kg’dan düşük olanlar)__

Kreatinin klerensi ml/dak.

İlk doz

İdame dozu

30-50

4 mg/kg

Günde bir kere 4 mg/kg

15-30

4 mg/kg

Günde bir kere 2.6 mg/kg

5-15

4 mg/kg

Günde bir kere 1.3 mg/kg

<5

1.3 mg/kg

Günde bir kere 0.7 mg/kg

Karaciğer yetmezliği:

Orta ve ağır karaciğer bozukluğu olan hastalarda, böbrek bozukluğu da eşlik etmediği sürece doz ayarlaması gerekli değildir (bkz. Bölüm 5.2.Farmakokinetik özellikler).

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklar (12 yaşından küçük):

LAVEROS için kilo bantlarına göre dozlama önerilir. 14-30 kg ağırlığındaki pediatrik hastalar için bu doz rejimi, klinik çalışmalardan elde edilen destekleyici veriler yanında, esas olarak farmakokinetik modellemeye dayanmaktadır.

Vücut ağırlığı en az 30 kg olan çocuklar:

Önerilen LAVEROS dozu günde 300 mg’dır. Bu, günde 2 kez 150 mg veya günde 1 kez 300 mg şeklinde verilebilir.

Vücut ağırlığı 21 kg ile 30 kg arasında olan çocuklar:

Önerilen LAVEROS dozu günde 150 mg’dır. Bu doz, sabahlan ve akşamlan olmak üzere günde 2 kez 75 mg şeklinde verilir.

Vücut ağırlığı 14 kg ile 21 kg arasında olan çocuklar:

Önerilen LAVEROS dozu günde 150 mg’dır. Bu doz, sabahları ve akşamlan olmak üzere günde 2 kez 75 mg şeklindedir.

3 aylıktan küçük çocuklar için var olan sınırlı veriler özel doz önerilerinde bulunmak için yeterli değildir (bkz. Bölüm 5.2.Farmakokinetik özellikler).

Geriyatrik popülasyon

Doz aşımı ve tedavisi

İnsanda akut aşın dozaj alınması ile ilgili veriler sınırlıdır. Ölüm olmamıştır ve hastalar iyileşmiştir. Bu şekilde doz aşımını takiben herhangi bir spesifik belirti veya semptom tanımlanmamıştır. Eğer doz aşımı olursa, hasta izlenmeli ve standart destek tedavi gerektiği şekilde uygulanmalıdır, Lamivudin diyalizle atılabildiğinden aşın dozaj durumlannda devamlı olarak hemodiyaliz yapılabilir ancak bununla ilgili çalışma yapılmamıştır.